Najlepsze przepisy na ogórki

IDŹ! na Restaurant Week - wygraj kolację z Magdą Gessler “U Fukiera”

Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki! Wszyscy Goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z ikoną polskiej sceny restauracyjnej - Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji “U Fukiera”! Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.

Fot. materiały prasowe

Zasady konkursu są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska.

Co ważne - aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu. Zwycięzcami będą aż trzej Goście Festiwalu wraz z osobami towarzyszącymi, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe.

Nagrodę będzie można zrealizować do 15 sierpnia 2021 roku. Restauracja "U Fukiera" dziś jest żywym obrazem, namalowanym przez Magdę Gessler. Zachwyca harmonijnie określoną
formą, w której skład na równi z wystrojem wnętrza wchodzą smak, zapach, kolor i dźwięk. To miejsce nie tylko zachęca do patrzenia na nie jak na dzieło sztuki, ale dyskretnie prowokuje do uczestniczenia w spektaklu, który tworzy razem ze swoimi gośćmi. Wykwintna sztuka tworzy się w niej codziennie od nowa, zdecydowanie przekraczając granice dawnej estetyki mieszczańskiej, a głównymi aktorami codziennych spektakli są goście, którzy odwiedzają restaurację U Fukiera w poszukiwaniu nie tylko smakowych doznań.

Przeboje najlepszych restauracji

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: "IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji". Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały swoje bestsellerowe menu. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.

Bezpieczeństwo Gości

Ponieważ bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100% w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji.

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z truskawkami i kruszonką

Proste i smaczne ciasto z truskawkami i kruszonką. Przepis banalnie prosty. C...

Odsłon: 60

30 min
3
Przetwory Kiszone ogórki na zimę

Przepis z dziada pradziada. Tak robiła moja babcia, potem mama teraz ja.

Odsłon: 142

30 min
5
Sałatki Sałatka ziemniaczana do grilla

Sałatka z młodych ziemniaków, cebuli, rzodkiewki i ogórków małosolnych, polan...

Odsłon: 980

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jak mrozić sezonowe owoce, żeby się nie sklejały? Truskawki, borówki, czereśnie i wiśnie

Sezonowe owoce to prawdziwy skarb lata. Chcesz cieszyć się nimi przez cały rok? Zamroź je, ale zrób to w odpowiedni sposób. Niestety, niewłaściwe m...

5
Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

2
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8