Ciasta na Boże Narodzenie

Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki! Wszyscy Goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z ikoną polskiej sceny restauracyjnej - Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji “U Fukiera”! Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.

Fot. materiały prasowe

Zasady konkursu są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska.

Co ważne - aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu. Zwycięzcami będą aż trzej Goście Festiwalu wraz z osobami towarzyszącymi, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe.

Nagrodę będzie można zrealizować do 15 sierpnia 2021 roku. Restauracja "U Fukiera" dziś jest żywym obrazem, namalowanym przez Magdę Gessler. Zachwyca harmonijnie określoną
formą, w której skład na równi z wystrojem wnętrza wchodzą smak, zapach, kolor i dźwięk. To miejsce nie tylko zachęca do patrzenia na nie jak na dzieło sztuki, ale dyskretnie prowokuje do uczestniczenia w spektaklu, który tworzy razem ze swoimi gośćmi. Wykwintna sztuka tworzy się w niej codziennie od nowa, zdecydowanie przekraczając granice dawnej estetyki mieszczańskiej, a głównymi aktorami codziennych spektakli są goście, którzy odwiedzają restaurację U Fukiera w poszukiwaniu nie tylko smakowych doznań.

Przeboje najlepszych restauracji

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: "IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji". Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały swoje bestsellerowe menu. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.

Bezpieczeństwo Gości

Ponieważ bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100% w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji.

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Pyzy z mięsem.

Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...

Odsłon: 805

60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze sposoby na jajka. Przygotuj tak, by były zdrowe dla serca

Jajka to niewątpliwie jeden z najlepszych pokarmów, do jakich mamy dostęp. Są one nie tylko smaczne, ale również bardzo odżywcze i uniwersalne. Dla...

1
Informacje Aromatyczny dorsz po kaszubsku

Tradycją na stole wigilijnym jest ryba po grecku. Dziś zaproponujemy ten świąteczny szlagier w nowej aranżacji. Zapraszamy do świata pachnącego zar...

0
Informacje Wigilijna podróż w czasie. Tradycyjne potrawy z nutą nowoczesności

Wigilijna kolacja to wyjątkowo tradycyjny czas: zasiadamy przy stole o tej samej porze, zazwyczaj w stałym, rodzinnym gronie, rozmawiamy na podobne...

4
Informacje Święta z twistem – vege specjały, które przekonają nawet mięsożerców

W polskiej tradycji na stole wigilijnym z mięs pojawia się wyłącznie ryba. A gdyby tak przygotować święta całkowicie wegańskie? Nie tylko bez ryb,...

4