Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Serdecznie zapraszamy na dwudniowy festiwal kulinarny Ale Pasztet!, który odbędzie się już po raz czwarty w przepięknej scenerii dolnośląskiego Zamku Kliczków.

23 i 24 listopada w szranki staną kucharze-amatorzy i kucharzeprofesjonaliści, a także uczniowie szkół gastronomicznych. Słowem: cały kucharski stan.

Zamek Kliczków odwiedzą w tym roku wyjątkowi goście, którzy swym doświadczeniem i pasją dzielić się będą z przybyłymi uczniami, amatorami i profesjonalistami. Będą to m.in. Piotr Bikont, krytyk kulinarny, Sylwia Biały, finalistka programu Hell's Kitchen Polska, Agnieszka Buch, uczestniczka programu Top Chef, a także Tomasz Welter, założyciel akademii kulinarnej Qulinario. Jak zwykle uczestnicy rywalizować będą w kilku konkurencjach, które odbędą się w bajkowych wnętrzach kliczkowskiego zamku: w Sali Teatralnej, Oranżerii, namałym dziedzińcu czy w salach klubowych.

Ale Pasztet! w kategorii kucharze profesjonalni otrzyma nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015, który odbędzie się we wrześniu na terenie MTP podczas targów Polagra Gastro.

Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Ale Pasztet!, 23-24.11.2014, Zamek Kliczków k/Bolesławca, start: 10:00,

wstęp wolny!

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 4746

60 min
14
Dania główne Tatar z wędzonej ryby z "kawiorem" z ogórka

Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...

Odsłon: 183

15 min
19
Śniadania smażony bób z jajkiem

Kiedy ciepło na dworze i nie chce się zbyt długo stać przy garach, takie prze...

Odsłon: 362

15 min
7