Sezon na dynię

Serdecznie zapraszamy na dwudniowy festiwal kulinarny Ale Pasztet!, który odbędzie się już po raz czwarty w przepięknej scenerii dolnośląskiego Zamku Kliczków.

23 i 24 listopada w szranki staną kucharze-amatorzy i kucharzeprofesjonaliści, a także uczniowie szkół gastronomicznych. Słowem: cały kucharski stan.

Zamek Kliczków odwiedzą w tym roku wyjątkowi goście, którzy swym doświadczeniem i pasją dzielić się będą z przybyłymi uczniami, amatorami i profesjonalistami. Będą to m.in. Piotr Bikont, krytyk kulinarny, Sylwia Biały, finalistka programu Hell's Kitchen Polska, Agnieszka Buch, uczestniczka programu Top Chef, a także Tomasz Welter, założyciel akademii kulinarnej Qulinario. Jak zwykle uczestnicy rywalizować będą w kilku konkurencjach, które odbędą się w bajkowych wnętrzach kliczkowskiego zamku: w Sali Teatralnej, Oranżerii, namałym dziedzińcu czy w salach klubowych.

Ale Pasztet! w kategorii kucharze profesjonalni otrzyma nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015, który odbędzie się we wrześniu na terenie MTP podczas targów Polagra Gastro.

Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Ale Pasztet!, 23-24.11.2014, Zamek Kliczków k/Bolesławca, start: 10:00,

wstęp wolny!

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22440

60 min
15
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 14546

30 min
15
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 4493

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 43658

30 min
41
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 565

>60 min
5