Kucharze wszystkich stanów – łączcie się w Kliczkowie!

Serdecznie zapraszamy na dwudniowy festiwal kulinarny Ale Pasztet!, który odbędzie się już po raz czwarty w przepięknej scenerii dolnośląskiego Zamku Kliczków.

23 i 24 listopada w szranki staną kucharze-amatorzy i kucharzeprofesjonaliści, a także uczniowie szkół gastronomicznych. Słowem: cały kucharski stan.

Zamek Kliczków odwiedzą w tym roku wyjątkowi goście, którzy swym doświadczeniem i pasją dzielić się będą z przybyłymi uczniami, amatorami i profesjonalistami. Będą to m.in. Piotr Bikont, krytyk kulinarny, Sylwia Biały, finalistka programu Hell's Kitchen Polska, Agnieszka Buch, uczestniczka programu Top Chef, a także Tomasz Welter, założyciel akademii kulinarnej Qulinario. Jak zwykle uczestnicy rywalizować będą w kilku konkurencjach, które odbędą się w bajkowych wnętrzach kliczkowskiego zamku: w Sali Teatralnej, Oranżerii, namałym dziedzińcu czy w salach klubowych.

Ale Pasztet! w kategorii kucharze profesjonalni otrzyma nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015, który odbędzie się we wrześniu na terenie MTP podczas targów Polagra Gastro.

Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Ale Pasztet!, 23-24.11.2014, Zamek Kliczków k/Bolesławca, start: 10:00,

wstęp wolny!

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
4
Desery Torcik z opłatkiem Barbie

Torcik przygotowałam dla mojej 6 letniej wnusi Magdaleny. Torcik bardzo pros...

Odsłon: 116

>60 min
8
Śniadania Jajecznica ze szczypiorkiem

Prosta, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i szczypiorku doskonała na szy...

Odsłon: 269

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

326