Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Popisowe menu w duchu zero-waste przez całe wakacje w Warszawie! W kilkunastu zwycięskich restauracjach Restaurant Week spróbować będzie można dań najczęściej ocenianych przez Gości Festiwalu jako doskonałe. Latem topowe warszawskie restauracje zapraszają na niepowtarzalne doświadczenia, które można już rezerwować w aplikacji i na stronie festiwalu.

Fot. materiały prasowe

90 tysięcy Gości, prawie 350 restauracji i kilkanaście z najwyższymi ocenami w Plebiscycie Gościa. Na fali ogromnego sukcesu kampanii #IDŹ! organizatorzy postanowili przedłużyć Festiwal do 31 sierpnia. W letniej odsłonie Restaurant Week weźmie udział kilkanaście zwycięskich warszawskich restauracji, w których będzie można spróbować dań najczęściej ocenianych przez Gości Festiwalu jako doskonałe.

- Warto odwiedzić te najlepsze restauracje, do których nie zdążyliśmy zajrzeć podczas Festiwalu - mówi Maciej Żakowski, jeden z organizatorów Restaurant Week - Dlatego przez całe lato w kilkunastu restauracjach w stolicy potrwa pierwsza w historii dogrywka, która wyłoni ostatecznego zwycięzcę Festiwalu. Przy okazji Goście będa mieli wreszcie szansę na odwiedzenie jeszcze większej liczby najlepszych restauracji! - dodaje.

W przedłużonej, letniej edycji Restaurant Week swój udział zadeklarowały: Aruba Sophisticated Ribs Bar, Basil&Lime, Bottega Napoli, Dos Tacos, Dzień i Noc Hala Mirowska, El Botellon, Gospoda Kwiaty Polskie, Meze by Teo Vafidis and Sons, Sambal Restauracja Indonezyjska, Stolica, Syreni Śpiew Konser i Winestone Warszawa Centrum.

W wakacyjnej edycji za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl i strony www.RestaurantWeek.pl Goście rezerwować będą zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej, jeszcze niższej cenie 55 zł. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas letniego Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Festiwal potrwa do 31 sierpnia 2021 roku. Ciepłe, letnie wieczory, to doskonały moment na degustacje, poznawanie nowych miejsc oraz znakomitego, bestsellerowego menu. Nie czekaj - najlepsze stoliki szybko znikają!

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Babka z majonezem

Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.

Odsłon: 465

30 min
2
Desery Babka cytrynowa

Moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka...

Odsłon: 679627

60 min
1140
Ciasta Ciasto Battenberg

Ciasto Battenberg jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Nazwa wywodzi si...

Odsłon: 2722

60 min
2
Sałatki Sałatka jarzynowa na szybko

Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy szybciutko pokroić je,...

Odsłon: 649

30 min
2