Ewa_Gotuje

11 pytań do... Magdy Steczkowskiej!

Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska!

fot. Bernard Hołdys

Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!

 

1. Moja ulubiona potrawa to... nie mam jednej... Ale ostatnio makaron z krewetkami w sosie pomidorowym często gości na moim stole. Szybko i pysznie!

2. Najlepsza przekąska to... pomidor! Ale tylko w sezonie...

3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu... sól (niestety), liść laurowy (wrzucam prawie do wszystkiego) i świeże zioła.

4. Moja pierwsza książka kucharska to... może nie pierwsza ale najważniejsza: "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana". Zrewolucjonizowała moją kuchnię!

5. Moje największe kulinarne odkrycie to... lasagne z soczewicą i pieczarkami a'la Andrzej Polan!!! UWIELBIAM!

6. Nigdy nie zjem... flaków! Wiem, że pyszne ale nie mogę się zmusić, żeby spróbować.

7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa... kluski z serem (na słono), pierogi z czereśniami i ruskie.

8. Przyprawa, której nigdy nie zabraknie w mojej kuchni... bazylia!

9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie... nie mam ulubionej, ale każda z dobrą kuchnią włoską lub sushi.

10. Jeśli coś mocniejszego, to poproszę... o cytrynówkę. 

11. Najlepsza piosenka do gotowania to... ta, która akurat w danej chwili chodzi mi po głowie.

 

 

10 przepisów kulinarnych celebrytów. Kliknij!

kulinaria celebryci

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
6
30 min
13
Desery Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych b...

Odsłon: 505

60 min
10
Ciasta Ciasto malinowa fantazja bez pieczenia

Proste, pyszne ciasto budyniowe bez pieczenia, z malinami i galaretką wiśniow...

Odsłon: 134

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

0
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

0
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

3
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3