Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy nadmiar drożdży możemy je zamrozić.
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Składniki
Jeśli nie wykorzystasz wszystkich świeżych drożdży możesz je zamrozić ,dzieląc na kawałki jakie później będziesz potrzebował. Zamrażamy na 2 miesiące nie dłużej,gdyż potem nie będą mieć swojej mocy. Pakujemy owijając je w aluminiowy papier i wkładając do woreczka z datą. Drożdże po wyciągnięciu z zamrażarki musimy włożyć do ciepłej wody z cukrem ,mieszamy rozpuszczamy i dodajemy 2 łyżki mąki. Postępujemy jak przy robieniu zaczynu z drożdży. Zapraszam na krótki film.