Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy nadmiar drożdży możemy je zamrozić.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Jeśli nie wykorzystasz wszystkich świeżych drożdży możesz je zamrozić ,dzieląc na kawałki jakie później będziesz potrzebował. Zamrażamy na 2 miesiące nie dłużej,gdyż potem nie będą mieć swojej mocy. Pakujemy owijając je w aluminiowy papier i wkładając do woreczka z datą. Drożdże po wyciągnięciu z zamrażarki musimy włożyć do ciepłej wody z cukrem ,mieszamy rozpuszczamy i dodajemy 2 łyżki mąki. Postępujemy jak przy robieniu zaczynu z drożdży. Zapraszam na krótki film.