Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy nadmiar drożdży możemy je zamrozić.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2661
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2943
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2661
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2943
Składniki
Jeśli nie wykorzystasz wszystkich świeżych drożdży możesz je zamrozić ,dzieląc na kawałki jakie później będziesz potrzebował. Zamrażamy na 2 miesiące nie dłużej,gdyż potem nie będą mieć swojej mocy. Pakujemy owijając je w aluminiowy papier i wkładając do woreczka z datą. Drożdże po wyciągnięciu z zamrażarki musimy włożyć do ciepłej wody z cukrem ,mieszamy rozpuszczamy i dodajemy 2 łyżki mąki. Postępujemy jak przy robieniu zaczynu z drożdży. Zapraszam na krótki film.