Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest super warzywnym dodatkiem do wielu potraw tj. gulasz węgierski, zupa gulaszowa czy szaszłyk. Jednak po obróbce termicznej w wysokiej temperaturze odchodzi od niej skórka. A kto lubi jak ta cienka skórka przykleja mu się do podniebienia? Ja nie. A oto prosty sposób na zdjęcie skórki z papryki.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Składniki
Paprykę umieścić całą lub w połówkach w piekarniku na blasze. Jak wspomniałam papryka potrzebuje dość wysokiej temperatury – więc włączam grill z termo obiegiem na 180 st.C. 2. Podpiekam ją ok. 5-10 min. aż zacznie się marszczyć skórka.
3. Czekam aż ostygnie. Kroję ją w pasy. 4. Delikatnie podważam nożem brzeg paska. Ściągam skórkę. Skórka może się rwać dlatego trzeba to robić delikatnie. 5. Gotowa obrana papryka może służyć do dalszego przerobu lub bezpośredniej konsumpcji.