Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest super warzywnym dodatkiem do wielu potraw tj. gulasz węgierski, zupa gulaszowa czy szaszłyk. Jednak po obróbce termicznej w wysokiej temperaturze odchodzi od niej skórka. A kto lubi jak ta cienka skórka przykleja mu się do podniebienia? Ja nie. A oto prosty sposób na zdjęcie skórki z papryki.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Składniki
Paprykę umieścić całą lub w połówkach w piekarniku na blasze. Jak wspomniałam papryka potrzebuje dość wysokiej temperatury – więc włączam grill z termo obiegiem na 180 st.C. 2. Podpiekam ją ok. 5-10 min. aż zacznie się marszczyć skórka.
3. Czekam aż ostygnie. Kroję ją w pasy. 4. Delikatnie podważam nożem brzeg paska. Ściągam skórkę. Skórka może się rwać dlatego trzeba to robić delikatnie. 5. Gotowa obrana papryka może służyć do dalszego przerobu lub bezpośredniej konsumpcji.