Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest super warzywnym dodatkiem do wielu potraw tj. gulasz węgierski, zupa gulaszowa czy szaszłyk. Jednak po obróbce termicznej w wysokiej temperaturze odchodzi od niej skórka. A kto lubi jak ta cienka skórka przykleja mu się do podniebienia? Ja nie. A oto prosty sposób na zdjęcie skórki z papryki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115911
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2982
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1252
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115911
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2982
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1252
Składniki
Paprykę umieścić całą lub w połówkach w piekarniku na blasze. Jak wspomniałam papryka potrzebuje dość wysokiej temperatury – więc włączam grill z termo obiegiem na 180 st.C. 2. Podpiekam ją ok. 5-10 min. aż zacznie się marszczyć skórka.
3. Czekam aż ostygnie. Kroję ją w pasy. 4. Delikatnie podważam nożem brzeg paska. Ściągam skórkę. Skórka może się rwać dlatego trzeba to robić delikatnie. 5. Gotowa obrana papryka może służyć do dalszego przerobu lub bezpośredniej konsumpcji.