Do góry

Domowe porady

Jak zrobić kruszonkę do ciasta w bardzo prosty sposób

Dziś przedstawiam Wam banalny sposób na przyrządzenie kruszonki do ciasta. Przepis jest wprost błyskawiczny i nawet nie trzeba przy nim brudzić rąk.

  1. Składniki:

    100 g mąki
    50 g cukru pudru
    50 g roztopionego masła

  2. Wykonanie:

    Mąkę i cukier puder wsypujemy do miski i łączymy za pomocą widelca. Następnie wlewamy roztopione masło i mieszamy do uzyskania okruchów. Gotową kruszonkę wkładamy do zamrażalnika na min. 30 min.

Wideo do porady:

Autor: SlodkiBlog

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1113

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń