Do góry

Domowe porady

Makarony- jakie wybrac

krótko na temat makaronów..

  1. Dania główne:
    spaghetti, rurki proste oraz skośne, a także świderki, wstążki i wstążeczki, wszystkie te makarony dobrze mieszają się z sosami.
    Potrawy z patelni:
    tu najlepiej pasują makarony, które dobrze znoszą długotrwałe podsmażanie i mieszanie ich, najlepiej to znoszą: wstążki, rurki, spaghetti.
    Dodatek do dań:
    tu najlepiej pasują świderki, gdyż są duże, skręcone i dobrze łączą sie z dodatkami.
    Zupy:
    najlepiej pasujący makaron to drobny, np:muszelki lub gwiazdki, do rosołu nitki.
    Sałatki:
    Tu makaron nie powinien być zbyt duży i mieć taki kształt by łatwo było go nabrać na widelec, np. kokardki
    Zapiekanki:
    tu najlepiej wybrać makaron większy, gdyż drobny rozpada się często, tu najlepiej pasują rurki.

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 169

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń