Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na zachowanie smaku świeżych ziół przez cały rok
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 952
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 952
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Składniki
Zioła lepiej zachowują swój smak podczas mrożenia niż suszenia- może z paroma wyjątkami- tymianek lepszy jest suszony. Świetnie mrożą się: - pietruszka - szczypior - kolendra - lubczyk - koperek - bazylia Zielenina jest dostępna cały rok i nie trzeba chodzić po zapomniany pęczek pietruszki do sklepu. A do tego wszystko jest umyte i posiekane za jednym razem. Do przechowywania trzeba używać szczelnych pojemników przeznaczonych do kontaktu z żywnością, inaczej wyschną lub stracą walory. Smacznego :)