Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bezglutenowe gofry z mąki gryczanej.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, sodę, proszek, sól i cukier)
Dodać mleko, wodę, jaja, tłuszcz i ocet i dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na rozgrzaną gofrownicę i piec przez kilka minut na najwyższej mocy.
Wyjąć z gofrownicy, ostudzić na kratce i podawać z ulubionymi dodatkami (masłem orzechowym, owocami, jogurtem, gorzką czekoladą, syropem klonowym, miodem i z czym tylko dusza zapragnie.