Najlepsze przepisy na ogórki

„Bake Off - Ale Ciacho!” w nowym składzie

Już 11 września na antenę Dwójki wraca „Bake Off - Ale Ciacho!”. W trzeciej odsłonie najbardziej apetycznego programu TVP pojawią się nowa prowadząca oraz nowy juror.

W duecie z Marceliną Zawadzką widzowie zobaczą aktorkę filmową i teatralną, Kasię Kołeczek. W „Bake Off - Ale Ciacho!" siła testosteronu zwiększy się dwukrotnie. Wszystko za sprawą nowego jurora Michała Brysia, który wspólnie z Krzysztofem Ilnickim oceni wypieki 12 uczestników programu. Michał Bryś będzie gospodarzem felietonów wplecionych w każdy odcinek. Dzięki nim, widz uda się w niezwykle smakowitą podróż po kulinarnym świecie.

Najlepsi amatorzy-cukiernicy w Polsce przez 10 tygodni będą rywalizować o nagrodę główną - 50 tys. złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. W bitwie zmierzą się ze sobą m.in.: informatyk, licealista, nauczyciel matematyki, germanistka oraz hodowca pszczół. Uczestnicy programu muszą popisać się kulinarną wiedzą przygotowując wytrawne i słodkie wypieki m.in. kuchni polskiej, włoskiej i francuskiej. Nie zabraknie tych idealnych na śniadanie i imprezę dla dzieci.

Kulinarna rywalizacja w trzeciej edycji „Bake Off - Ale Ciacho!" rozegra się w nowej scenerii. Zdjęcia do programu realizowane są na terenie malowniczego, neorenesansowego pałacyku nad Zalewem Zegrzyńskim.

Kulinarne show Dwójki realizowane jest na podstawie brytyjskiego formatu „The Great British Bake Off" stworzonego przez Love Productions i pokazywanego w ponad 20 krajach. Producentem wykonawczym jest firma Jake Vision.

Premierowe odcinki trzeciej edycji „Bake Off - Ale Ciacho!" już od 11 września, o godzinie 21:45 w TVP2.

Prowadzące

 

Kasia Kołeczek- aktorka filmowa i teatralna, absolwentka warszawskiej Akademii Teatralnej. Występuje na deskach Teatru Polonia, Och-Teatru oraz w Klubie Komediowym, Na dużym ekranie zadebiutowała w 2007 w „Sztuczkach" Andrzeja Jakimowskiego. Pojawiła się także gościnnie m.in. w serialach: „Strażacy" i „Ojciec Mateusz". Kasia zyskała popularność w Polsce i granicą, zwłaszcza w Wielkiej Brytanii. Wystąpiła w kilku produkcjach o zasięgu europejskim, m.in. serialu BBC „Father Brown". Młoda aktorka ma na swoim koncie także role filmowe. W „Bake Off - Ale Ciacho!" Kasia będzie wspierać uczestników w spełnieniu ich marzenia o tytule Polskiego Mistrza Wypieków.

Marcelina Zawadzka - gospodyni ,,Pytania na śniadanie", dziennikarka, laureatka Telekamery Tele Tygodnia 2017 w kategorii Nadzieja Telewizji. Marcelina pochodzi z Malborka. W 2011 roku wygrała konkurs Miss Polonia, po którym nadeszły kolejne sukcesy w kraju i za granicą, m.in. w konkursie Miss Universe. Marcelina jest pasjonatką sportów ekstremalnych, uprawia drift, motocross i survival. W 2015 roku była jedną z bohaterek programu ,,Przygarnij mnie", w którym widzowie mogli śledzić wspólne losy Marceliny i jej adoptowanej suczki Abi.

Jurorzy

Krzysztof Ilnicki - wybitny talent polskiej sceny cukierniczej. Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych. W michellenowskiej restauracji Hakkasan w Londynie był szefem cukierni, a jego flagowym deserem - sernikiem kokosowym - zachwycał się brytyjski dziennik The Guardian. W Polsce szefował cukierni sopockiego Sheratona, wykładał także technologię czekolady na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim. Obecnie prowadzi autorską pracownię w Gdańsku. Jest laureatem prestiżowej nagrody AIG PRIX przyznawanej przez Europejską Akademię Gastronomiczną, zdobywają tytuł Najlepszego cukiernika w Polsce (Prix au Chef Pâtissier).

Michał Bryś - kucharz, choć nie skończył żadnej szkoły gastronomicznej. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach świata takich jak De Librije w Zwolle (3 gwiazdki Michelin), The Ledbury w Londynie (2 gwiazdki Michelin), Geranium w Kopenhadze (3 gwiazdki Michelin) czy The Harwood Arms w Londynie (1 gwiazdka Michelin). Z wykształcenia jest aktorem po krakowskiej PWST. W „poprzednim życiu" był reżyserem, scenarzystą, menadżerem artystów i producentem telewizyjnym. Gastronomię ma we krwi. Wspierany przez swoich przyjaciół i partnerów biznesowych, kontynuuje rodzinną tradycję w swojej restauracji na warszawskim Starym Mokotowie. W grudniu 2014 roku na zaproszenie Polskiego Instytutu Kultury w Tel Awiwie Michał Bryś poprowadził warsztaty piekarnicze w Hajfie - masterclass dla najlepszych izraelskich piekarzy.


 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Ogórki kimchi

Ogórki kimchi to koreański odpowiednik polskich ogórków konserwowych. Wyróżni...

Odsłon: 1062

30 min
4
Dania główne Młoda kapusta

młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...

Odsłon: 35

15 min
0
60 min
2
Desery Domowa chałwa

Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...

Odsłon: 26537

60 min
22

Polecane artykuły

Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

0
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

4