Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na treściwe zupy. Dlatego też kolejny program Ewa Wachowicz zaczęła się od przyrządzenia fasolowej na żeberkach wieprzowych. Na danie główne Ewa podała inspirowany wrocławską knyszą podpłomyk z kotletem mielonym. Pokała też, jak przygotować domowy syrop z czosnku i miodu, który wzmacnia odporność. Na deser była tarta z gruszkami.
Barszcz z uszkami to jedno z najważniejszych dań na wigilię i każda rodzina ma swój przepis. Jego intensywny kolor i głęboki smak sprawiają, że roz...
W kuchni Ewy Wachowicz świąteczne gotowanie. W 561. odcinku prowadząca zdradziła przepis na tradycyjną zupę kwasówkę oraz nietypowy pasztet świątec...
Czy wiesz o tym, że na wigilię można podać również zupę grzybową? To nie tylko zwykły wywar z leśnych darów. To esencja polskiej tradycji, gdzie ka...
Materiał promocyjny
Święta to dla nas czas celebracji – nic dziwnego, że chcemy, by stół wypełniony był pysznymi daniami, ciastami i przekąskami. Z drugiej strony cora...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1563
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1874