Ankieta - książka kucharska

Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na treściwe zupy. Dlatego też kolejny program Ewa Wachowicz zaczęła się od przyrządzenia fasolowej na żeberkach wieprzowych. Na danie główne Ewa podała inspirowany wrocławską knyszą podpłomyk z kotletem mielonym. Pokała też, jak przygotować domowy syrop z czosnku i miodu, który wzmacnia odporność. Na deser była tarta z gruszkami.

 

 

Polecane artykuły

Informacje Jajka na śniadanie. 5 propozycji na sycący początek dnia

Jajka to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Są pożywne, łatwo dostępne i można je przygotować na dziesiątki sposobów – od prostych jajek sadzonych...

1
Informacje Ciepłe przekąski na andrzejki. Pewniaki, które będą smakować nawet wybrednym gościom

Andrzejki to świetna okazja do spotkania w gronie znajomych i wspólnej zabawy przy dobrym jedzeniu. Choć zimne przysmaki zawsze cieszą się powodzen...

5
Informacje Szybkie sałatki dla niespodziewanych gości. Zrobisz, zanim dobrze się rozsiądą

Szybkie sałatki dla niespodziewanych gości to ratunek każdej gospodyni, która nie lubi być zaskakiwana. Gdy dzwoni dzwonek do drzwi, a w lodówce pa...

1
Ewa gotuje Rozgrzewające dania w kuchni Ewy Wachowicz

Nic tak nie rozgrzewa jak pyszna domowa zupa. Doskonale wie o tym Ewa Wachowicz, dlatego w najnowszym 557. odcinku programu "Ewa gotuje" przygotuje...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z topinambura

Surówka z topinambura to wyjątkowe połączenie świeżości, słodyczy i chrupkośc...

Odsłon: 66206

15 min
41
Desery Babka marmurkowa

Pyszna, mięciutka tradycyjna babka marmurkowa, rozpływająca się w ustach . Id...

Odsłon: 111453

>60 min
212