Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.
Polecane artykuły
Najlepsza ryba po grecku na wigilię. Warzywa są chrupiące, aromatyczne, a ryba rozpływa się w ustach
Święta to czas, gdy najmniejsze detale potrafią zmienić każdy posiłek w coś wyjątkowego. Chrupiące warzywa i soczysta ryba, które rozpływają się w...
Wigilijne kluski z makiem to klasyka, która wprowadza na stół wyjątkowy, świąteczny klimat. Dzięki sprawdzonemu przepisowi babci każdy kawałek jest...
Ewa Wachowicz w swojej kuchni lubi przygotowywać potrawy z różnych zakątków świata. W najnowszym 560. odcinku programu "Ewa gotuje" przyrządzi smak...
Ten staropolski napój to prawdziwy symbol elegancji i dobrego smaku. Orszadę z łatwością przygotujesz też w domu - sprawdź przepis.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346