Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.
Polecane artykuły
Jajka to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Są pożywne, łatwo dostępne i można je przygotować na dziesiątki sposobów – od prostych jajek sadzonych...
Andrzejki to świetna okazja do spotkania w gronie znajomych i wspólnej zabawy przy dobrym jedzeniu. Choć zimne przysmaki zawsze cieszą się powodzen...
Szybkie sałatki dla niespodziewanych gości to ratunek każdej gospodyni, która nie lubi być zaskakiwana. Gdy dzwoni dzwonek do drzwi, a w lodówce pa...
Nic tak nie rozgrzewa jak pyszna domowa zupa. Doskonale wie o tym Ewa Wachowicz, dlatego w najnowszym 557. odcinku programu "Ewa gotuje" przygotuje...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Dla dzieci
- Nabiał
- Jajka
- Orzechy
- Nerkowce
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362