Boże Narodzenie na słono

Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.

Polecane artykuły

Informacje Przepis na najlepszą masę makową. Świąteczne wypieki będą wyjątkowo smaczne

To jakość masy makowej decyduje o tym, czy tradycyjne świąteczne słodkości będą udane. Sprawdź, co zrobić, aby uzyskać jak najlepszy efekt i zachwy...

0
Informacje Do kawy i herbaty będą idealne. Niezawodne przepisy na świąteczne ciasta

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez pysznych domowych ciast, które dosłownie rozpływają się w ustach. Ich zapach wypełnia dom i gro...

0
Informacje Łączą tradycję i nowoczesność. Szybkie i smaczne sałatki wigilijne

Na wigilijnym stole króluje tradycja, ale coraz częściej gospodynie wplatają także odrobinę nowoczesności. Nie dziwi więc to, że podczas tego wyjąt...

0
Informacje Znikają ze stołu w mgnieniu oka. Najlepsze świąteczne przekąski

Przekąski lubimy podjadać o każdej porze - w trakcie przygotowań, między posiłkami, podczas spotkań rodzinnych, przy oglądaniu filmu, a nawet w tra...

0

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Miodownik świąteczny - CICHA NOC

Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...

Odsłon: 5276

>60 min
6
Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 11705

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 5054

>60 min
24
60 min
5