Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.

Polecane artykuły

W czym kisić kapustę, żeby proces fermentacji przebiegał bez problemów? To pytanie nurtuje każdego, kto chce samodzielnie przygotować ten zdrowy pr...

Nie bez powodu szafran uznawany jest za jedną z najcenniejszych przypraw świata. Nie dość, że nadaje on potrawom wyjątkowego aromatu, to jeszcze ws...

Kalafior to warzywo, które można jeść o każdej porze roku. Jest niskokaloryczny, zawiera witaminy i minerały, a do tego wyróżnia się wszechstronnym...

W 547. odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zabrała widzów do słonecznej Italii. Przygotowała nietypowe specjały z Włoch - zupę stracciatell...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Zapiekanki
Odsłon: 1665
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38595
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Jogurt
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1330

