Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.
Polecane artykuły
Ten staropolski napój to prawdziwy symbol elegancji i dobrego smaku. Orszadę z łatwością przygotujesz też w domu - sprawdź przepis.
Karp na wigilię to dla wielu osób potrawa, bez której nie ma świąt Bożego Narodzenia. Jednak żeby naprawdę zachwycił, trzeba go dobrze przygotować....
W wielu domach w święta Bożego Narodzenia króluje oczywiście barszcz czerwony. W wigilię zajada się go najczęściej z uszkami, doskonale smakuje rów...
Materiał promocyjny
Tego dnia chcemy sięgnąć po produkty najlepszej jakości. Siadamy razem do stołu, a na nim królują wędliny, pieczone mięsa i soczysta szynka świątec...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 425
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3716
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Halloween
- Amerykańska
- Warzywa
- Papryka
- Jajka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
Odsłon: 765