Sezon na dynię

W sobotę 26 marca o godzinie 9:50 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po mało u nas znane klasyki kuchni śródziemnomorskiej. Zacznie od portugalskiej caldo verde. Na drugie danie będzie kataloński, chodź tak naprawdę wywodzący się z kuchni francuskiej, gulasz cielęcy o nazwie fricando. Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi widzów na zaskakujące ciasto z dodatkiem korzenia poczciwej pietruszki. Zobaczymy też przepis na domowy syrop na gardło.

Polecane artykuły

1
Informacje Barszcz i ćwikła to standard. 6 przepisów na dania z burakiem w roli głównej

Burak czerwony od lat króluje na polskich stołach - to warzywo, które łączy prostotę z niezwykłą wartością odżywczą. Choć najczęściej kojarzy się z...

7
Informacje Dieta przy obciążonej trzustce – praktyczne wskazówki na co dzień

Trzustka to niewielki, ale bardzo ważny narząd – odpowiada za produkcję enzymów trawiennych i regulację poziomu cukru we krwi. Kiedy zaczyna szwank...

0
Informacje Dodaj łyżeczkę do owsianki. Trawienie znacząco się poprawi, stres i napięcie znikną

Nie wyobrażasz sobie śniadania bez owsianki? Następnym razem koniecznie dodaj do niej łyżeczkę kurkumy, aby jeszcze bardziej podkreślić jej smak i...

6

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane to wegetariańska wersja tradycyjnych, mięsnych mielonych...

Odsłon: 5657

30 min
4
Desery Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado to doskonały zamiennik gotowych wyrobów. Kupisz je...

Odsłon: 1734

15 min
6
15 min
10