445. odcinek programu "Ewa Gotuje"
W sobotę 26 marca o godzinie 9:50 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po mało u nas znane klasyki kuchni śródziemnomorskiej. Zacznie od portugalskiej caldo verde. Na drugie danie będzie kataloński, chodź tak naprawdę wywodzący się z kuchni francuskiej, gulasz cielęcy o nazwie fricando. Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi widzów na zaskakujące ciasto z dodatkiem korzenia poczciwej pietruszki. Zobaczymy też przepis na domowy syrop na gardło.
Polecane artykuły
Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...
Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...
Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...
Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Amerykańska
- Polska
- Śródziemnomorska
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Pęczak
- Warzywa
- Papryka
- Buraki
- Przyprawy
- Kotlety
- Dla zdrowia
Odsłon: 43