W sobotę 26 marca o godzinie 9:50 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po mało u nas znane klasyki kuchni śródziemnomorskiej. Zacznie od portugalskiej caldo verde. Na drugie danie będzie kataloński, chodź tak naprawdę wywodzący się z kuchni francuskiej, gulasz cielęcy o nazwie fricando. Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi widzów na zaskakujące ciasto z dodatkiem korzenia poczciwej pietruszki. Zobaczymy też przepis na domowy syrop na gardło.
Polecane artykuły
Materiał promocyjny
Dla zdecydowanej większości z nas kawa to codzienny rytuał i szybki zastrzyk energii. Sięgamy po nią instynktownie, odruchowo wybierając sprawdzone...
Znudziły ci się kanapki z masłem, żółtym serem i szynką? Koniecznie zrób pastę warzywną. Przepisów na tego typu przysmaki jest cała masa - poniżej...
W 527. odcinku programu "Ewa Gotuje" autorka programu zaprezentowała proste i efektowne przepisy, które przygotujecie z łatwo dostępnych i niedrogi...
Karkówka to jedno z najczęściej przygotowywanych mięs w polskich domach, uwielbiane za swoją soczystość i wszechstronność. Wiele osób ma swoje ulub...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 152
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 101
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 52