W sobotę 2 kwietnia Ewa Wachowicz w swoim programie gotowanie zaczęła się od flaczków z gęsich żołądków, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Na danie główne zaserwowała boczniaki w cieście naleśnikowym, podane z ziemniakami oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zdradziła przepis na sycylijski przysmak o nazwie cannoli. W programie pokazała również jak przyrządzić domową konfiturę z bananów oraz jak wykorzystać skórki z owoców w ogrodzie. Zobacz przepisy na te pyszności!
Polecane artykuły
Nic tak nie pachnie świętami, jak miód i aromat korzennych przypraw unoszący się z kuchni. Piernik dojrzewający to smak tradycji i wynik cierpliwoś...
Jajka to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Są pożywne, łatwo dostępne i można je przygotować na dziesiątki sposobów – od prostych jajek sadzonych...
Andrzejki to świetna okazja do spotkania w gronie znajomych i wspólnej zabawy przy dobrym jedzeniu. Choć zimne przysmaki zawsze cieszą się powodzen...
Szybkie sałatki dla niespodziewanych gości to ratunek każdej gospodyni, która nie lubi być zaskakiwana. Gdy dzwoni dzwonek do drzwi, a w lodówce pa...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Sernik zawsze dobry. Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 869
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Dla dzieci
- Nabiał
- Jajka
- Orzechy
- Nerkowce
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1439
