446. odcinek programu "Ewa Gotuje"
W sobotę 2 kwietnia Ewa Wachowicz w swoim programie gotowanie zaczęła się od flaczków z gęsich żołądków, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Na danie główne zaserwowała boczniaki w cieście naleśnikowym, podane z ziemniakami oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zdradziła przepis na sycylijski przysmak o nazwie cannoli. W programie pokazała również jak przyrządzić domową konfiturę z bananów oraz jak wykorzystać skórki z owoców w ogrodzie. Zobacz przepisy na te pyszności!
Polecane artykuły
Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...
Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...
Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...
Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
- Impreza
- Grill
- Amerykańska
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jagody
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Surówki
Odsłon: 21345