W sobotę 2 kwietnia Ewa Wachowicz w swoim programie gotowanie zaczęła się od flaczków z gęsich żołądków, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Na danie główne zaserwowała boczniaki w cieście naleśnikowym, podane z ziemniakami oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zdradziła przepis na sycylijski przysmak o nazwie cannoli. W programie pokazała również jak przyrządzić domową konfiturę z bananów oraz jak wykorzystać skórki z owoców w ogrodzie. Zobacz przepisy na te pyszności!

Polecane artykuły

Pstrąg uznawany jest za jedną z najzdrowszych ryb, a to wszystko za sprawą wysokiej zawartości składników odżywczych, w tym kwasów omega-3. Jego do...

Roszponka, choć nie jest zbyt popularna na polskich stołach, zasługuje na szczególną uwagę. Te drobne, delikatne listki o łagodnym, orzechowym posm...

To propozycja idealna na cieplejsze dni - wiosenny tort sałatkowy jest niezwykle efektowny, a do tego smakuje wybornie. Sprawdź nasze pomysły na wa...

W 539. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz podzieliła się przepisami na wielkanocne dania w nieco innej odsłonie - jarzynową sałatkę z hisz...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 782

