Sezon na dynię

W sobotę 2 kwietnia Ewa Wachowicz w swoim programie gotowanie zaczęła się od flaczków z gęsich żołądków, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Na danie główne zaserwowała boczniaki w cieście naleśnikowym, podane z ziemniakami oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zdradziła przepis na sycylijski przysmak o nazwie cannoli. W programie pokazała również jak przyrządzić domową konfiturę z bananów oraz jak wykorzystać skórki z owoców w ogrodzie. Zobacz przepisy na te pyszności!

Polecane artykuły

Informacje Barszcz i ćwikła to standard. 6 przepisów na dania z burakiem w roli głównej

Burak czerwony od lat króluje na polskich stołach - to warzywo, które łączy prostotę z niezwykłą wartością odżywczą. Choć najczęściej kojarzy się z...

2
Informacje Dieta przy obciążonej trzustce – praktyczne wskazówki na co dzień

Trzustka to niewielki, ale bardzo ważny narząd – odpowiada za produkcję enzymów trawiennych i regulację poziomu cukru we krwi. Kiedy zaczyna szwank...

0
Informacje Dodaj łyżeczkę do owsianki. Trawienie znacząco się poprawi, stres i napięcie znikną

Nie wyobrażasz sobie śniadania bez owsianki? Następnym razem koniecznie dodaj do niej łyżeczkę kurkumy, aby jeszcze bardziej podkreślić jej smak i...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
7
Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1321

60 min
16
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 14033

30 min
16