Boże Narodzenie na słono

W sobotę 2 kwietnia Ewa Wachowicz w swoim programie gotowanie zaczęła się od flaczków z gęsich żołądków, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Na danie główne zaserwowała boczniaki w cieście naleśnikowym, podane z ziemniakami oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zdradziła przepis na sycylijski przysmak o nazwie cannoli. W programie pokazała również jak przyrządzić domową konfiturę z bananów oraz jak wykorzystać skórki z owoców w ogrodzie. Zobacz przepisy na te pyszności!

Polecane artykuły

Informacje Idealny kompot z suszu. Bez goryczki i posmaku wędzonki

Kompot z suszu to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw wigilijnych. Obok barszczu, pierogów i karpia tworzy smakowy fundament świąt. Jego...

5
Informacje Pierogi się sklejają, rozpadają w trakcie gotowania? Triki naszych babć na idealne pierogi

Pierogi to symbol domowego ciepła i rodzinnych spotkań. Ale chyba każdemu zdarzyły się pierogowe problemy zamiast perfekcyjnego dania. Na szczęście...

4
Informacje Najlepszy przepis na wigilijny barszcz. Aromatyczny i głęboko czerwony

Barszcz z uszkami to jedno z najważniejszych dań na wigilię i każda rodzina ma swój przepis. Jego intensywny kolor i głęboki smak sprawiają, że roz...

5
Ewa gotuje Boże Narodzenie u Ewy Wachowicz. Przepisy na świąteczne dania

W kuchni Ewy Wachowicz świąteczne gotowanie. W 561. odcinku prowadząca zdradziła przepis na tradycyjną zupę kwasówkę oraz nietypowy pasztet świątec...

13

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery pieczony sernik z borówkami

Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie

Odsłon: 4244

>60 min
13
15 min
55
>60 min
68
>60 min
80