Najlepsze przepisy na dania z dyni

Ewa gotuje: Biwakowe klasyki spod ręki miłośniczki gotowania Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz zaprasza do swojej letniej kuchni w domu z drewnianych bali w cichej i spokojnej Zawoi.

Fot. Materiały prasowe

Tym razem w ogrodzie u stóp Babiej Góry przyrządzi dania z kuchni biwakowej. Idealne do plecaka na górskie wyprawy, które są jej pasją. Proste i smaczne posiłki na wyjazd pod namiot zaprezentuje 19 września w autorskim programie „Ewa gotuje".

Biwakowe klasyki spod ręki miłośniczki gotowania Ewy Wachowicz na INTERIA.TV.

Program Ewy Wachowicz słynie z pysznych dań, ale też zaskakuje pomysłowością jej gospodyni. Palenisko do przygotowywania potraw kuchni biwakowej powstało ze starego pieca na trociny. Służył kiedyś tacie Ewy do opalania warsztatu. Ma do niego ogromny sentyment, dlatego poprosiła kuzyna o przycięcie starego pieca i tak powstało mobilne palenisko.

Często podczas wypraw górskich trzeba samemu przygotować sobie jedzenie. A jak je zrobić? Najlepiej na ognisku i w związku z tym Ewa Wachowicz zacznie od kuchni polowej w ogrodzie. Pierwsza potrawą, którą ugotuje w żeliwnym kociołku na żywym ogniu, będzie pyszna, gęsta i pożywna grochówka. Po grochówce zrobi drugi z biwakowych klasyków. W swojej kuchni Ewa pokaże, jak przyrządzić domową mielonkę. Będzie idealna do kanapek podczas biwaku czy górskiej wędrówki!

Zanim Ewa Wachowicz zaprosi na coś słodkiego, to przygotuje szybką i zaskakującą zakąskę - czeskie utopence, czyli kiełbaski w marynacie. Te marynowane kiełbaski można również zabrać ze sobą na wycieczkę. Na koniec zrobi domowe mleko migdałowe, na którym powstanie szybki i zdrowy deser biwakowy. Będzie to słodki słoiczek pełen leśnych owoców i płatków orkiszowych, który spokojnie można wrzucić do plecaka.

„Ewa gotuje" odcinek 397 - emisja w sobotę 19 września o 10.10 w Polsacie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Mini chickenburgery

Mini Chickenburgery na imprezę to świetny pomysł na imprezową przekąskę lecz...

Odsłon: 57

30 min
2
Sałatki Sałatka ananasowa

Smaczna, szybka i prosta sałatka na różne okazje. Polecam

Odsłon: 17454

15 min
57

Polecane artykuły

Informacje Rolady z mięsa mielonego. Sekretem smaku jest nadzienie i przyprawy

Rolady z mięsa mielonego to idealna opcja na obiad, zwłaszcza jeśli szukasz alternatywy dla kotletów lub innych mięsnych przekąsek. Są one proste w...

3
Informacje Cukinia na trzy sposoby. Te pyszności mogą jeść nawet cukrzycy

Cukinia jest zdrowym i lekkostrawnym warzywem, w dodatku, co ważne dla cukrzyków, ma niski indeks glikemiczny, co czyni ją idealnym składnikiem dla...

6
Ewa gotuje Jesienna kuchnia Ewy Wachowicz. Nie zabrakło grzybów i rozgrzewającej zupy

Ewa Wachowicz w 519. odcinku kulinarnego programu "Ewa Gotuje" wprowadziła do swojej kuchni jesienne składniki. Nie mogło zabraknąć zupy kremu czy...

2
Informacje Zupa-krem, leczo, kotleciki. Sycące zupy i potrawy z dyni

Dynia to niekwestionowany symbol jesieni, a jej wszechstronność w kuchni pozwala na przygotowanie z niej wyjątkowo sycących i aromatycznych dań. Od...

16