Najlepsze ciasta na lato - przepisy

To już ostatni odcinek "Ewa gotuje" w tym sezonie. Tym razem gospodyni pokaże widzom, jak przygotować jajka po marokańsku i kurczaka tikka masala. Na deser Ewa Wachowicz zaproponuje sernik na zimno, ale z bliskowschodnim akcentem.

Jakie przepisy znajdą się w 545. odcinku "Ewa gotuje"? | Fot. materiały prasowe/Polsat

Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca z Bliskiego Wschodu szakszuka, czyli kurze jaja sadzone na odpowiednio doprawionych pomidorach. Dziś w świecie kulinarnej mody królują jajka po marokańsku. I właśnie od tej potrawy zacznie się ostatni w ramówce wiosennej odcinek „Ewa gotuje”.

Po afrykańskim śniadaniu przyjdzie czas na potrawę z południowej Azji. Ewa zrobi indyjskiego kurczaka tikka masala, czyli grillowane filety drobiowe marynowane wcześniej w jogurcie z orientalnymi przyprawami, a podane w gęstym sosie.

Deser będzie polski, choć na bliskowschodnią nutę, bowiem spód sernika powstanie na bazie arabskiego ciasta kataifi.



Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 545. odcinek

Opracowanie: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Ogórki krokodylki

Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...

Odsłon: 3081

30 min
30
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 12102

60 min
31