Przedwiosenna odnowa - najlepsze przepisy

Już w sobotę 15 marca w programie Ewa Gotuje, w domu Ewy Wachowicz, pojawi się specjalna gościni. To właśnie dla niej prowadząca przygotuje ulubione ciasto z wiśniami. Wcześniej przyrządzi jeszcze aromatyczną zupę i placki ziemniaczane z sycącym gulaszem. Zobacz, co wydarzy się w 534. odcinku.

Ewa Wachowicz zaprosi do kuchni towarzyszkę swoich dalekich wypraw | Fot. materiały prasowe/Polsat

Na kolejne potrawy Ewa Wachowicz zaprosi do jej krakowskiej kuchni, gdzie przygotuje coś z brukselki, potem z ziemniaków a na deser z dodatkiem wiśni. 

Na pierwsze danie zaproponuje zupę z kapusty brukselskiej - trochę nietypową, bowiem będzie to krem podany z grzanką i kleksem śmietany. 

Na drugie danie usmaży placki ziemniaczane. A że najbardziej nielubianą czynnością podczas robienia tej potrawy jest ręczne ścieranie kartofli, to autorka programu ułatwi sobie pracę i przepuści ziemniaki przez maszynkę do mielenia. Danie poda z tradycyjnym gulaszem wieprzowym. 

Z kolei na deser zrobi mocno czekoladowe ciasto z masą na bazie serka mascarpone. Wierzch udekoruje kisielem wiśniowym. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Gościem specjalnym odcinka będzie Klaudia Cierniak-Kożuch - partnerka wspinaczkowa Ewy Wachowicz. W programie zdradzą, co jadły pod Mount Sidley i jak przygotowywały swoje posiłki na Antarktydzie. Przekonaj się, oglądając odcinek już w najbliższą sobotę 15 marca o godzinie 11:00.

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 534. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy