Sprawdzone przepisy na karnawał

466. odcinek programu „Ewa Gotuje" poświęcony będzie obiadowi, który można szybko przygotować. Ewa Wachowicz postawi na owocowo-warzywną zupę, nietypowe leczo i zaskakujący deser. Dowiedz się, jakie przepisy pojawią się już 19 listopada.

Fot. Polsat / materiały prasowe

Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze danie zaproponuje błyskawiczny krem z porów i gruszek, który poda z pieczonym boczkiem i smażonymi krążkami cebuli. 

Na danie główne będzie leczo, co ciekawe, nie z garnka czy kociołka a z… piekarnika!

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju gulasze, bo to potrawy jednogarnkowe, które można przygotować sobie wcześniej i odgrzać, gdy najdzie nas ochota lub pojawią się goście. To leczo, a leczo to też rodzaj gulaszu, czy jak kto woli ragoût, jest pod tym względem jeszcze wygodniejsze, bo wystarczy wstawić je do piekarnika – mówi autorka programu.

Na deser Ewa upiecze bułeczki serowe z owocami. Wyglądają jak drożdżówki, ale drożdży w nich nie znajdziemy. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut. Rzecz jasna, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na pieczenie. 

„Ewa gotuje" odcinek 466 - emisja w sobotę 19 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3
Ciasta Ciasto Trzech Muszkieterów

To proste ciasto bananowe zachwyci nawet niejadka. Ciasto Trzech Muszkieterów...

Odsłon: 25712

>60 min
31
Dania główne Tortilla na zimno

Organizujesz przyjęcie lub wybierasz się na wycieczkę? Tortilla na zimno rewe...

Odsłon: 4131

30 min
8
Śniadania Naleśniki z kaszy mannej

Naleśniki z kaszy mannej to świetna alternatywa dla standardowych, mącznych n...

Odsłon: 90

15 min
1
Sałatki Sałatka generalska

Lubisz sałatkę z gotowanymi warzywami i majonezem? Jeśli tak, koniecznie musi...

Odsłon: 3905

30 min
7