Najlepsze przepisy na ogórki

Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezonowymi warzywami i sycącą sałatkę z kuskusu. Na deser upieką muffinki o smaku pomarańczy.

Zapowiedź 512. odcinka programu „Ewa Gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka Małgorzata Socha, która razem z Ewą przyrządzi dwie potrawy. Najpierw obie panie upieką podpłomyk przypominający nieco włoską pizzę, ale zrobiony z ciasta chlebowego. Na placku znajdzie się gęsta śmietana, ser pleśniowy, bób i zielone szparagi.

Następnie Ewa i Małgorzata przygotują szybką sałatkę z kuskusu, czosnku niedźwiedziego, ogórków gruntowych i małych pomidorków, ozdobioną nasionkami granatu. 

Na deser będą bardzo aromatyczne muffinki o smaku pomarańczy.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 512. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1
Dodatki Sos farmerski do sałatek

Prosty sos majonezowo -śmietanowy z czosnkiem i dużą garścią ziół: koperku, s...

Odsłon: 115

15 min
2
Sałatki Surówka z kapusty z sosem farmerskim

Prosty sos majonezowo -śmietanowy z czosnkiem i dużą garścią ziół: koperku, s...

Odsłon: 516

30 min
5
Desery Serowe kulki dla wnucząt

Czego nie robi się dla wnucząt, lubią serowe pączki więc trzeba było dzisiaj...

Odsłon: 568

15 min
3
Dania główne Kotlety schabowe

Moje dzisiejsze kotlety to kotlety ze schabu, proste i szybkie w przygotowani...

Odsłon: 680

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jest niskokaloryczny, ma dużo błonnika. Dlaczego warto jeść agrest i jak go wykorzystać w kuchni

Dla jednych owoce te są zbyt kwaśne, dla innych to kwintesencja letniego smaku. Agrest, bo o nim mowa, kryje w sobie mnóstwo właściwości prozdrowot...

0
Informacje Obiady do słoika na wyjazd. Co zabrać na wakacje pod namiotem, biwak lub wycieczkę?

Ze względu na inflację i wzrost cen, coraz więcej Polaków odwołuje wakacje lub szuka niskobudżetowych rozwiązań. Jednym ze sposobów na zaoszczędzen...

24
Informacje Straszyły w PRL-u, a dziś są popularne. Kanapka z metką czy mortadelą?

Mięsne wyroby w PRL-u pozostawiały wiele do życzenia. Jednocześnie były rzadko dostępne, więc gdy już się pojawiały, każdy ich próbował. Czy pamięt...

9
Informacje Prawie bez kalorii, samo zdrowie. Domowe dżemy z zamiennikiem cukru

Alternatywy dla tradycyjnych, przesyconych przetworów stają się coraz bardziej popularne. Jedną z nich jest ksylitol - naturalny słodzik o niskiej...

19