Sprawdzone przepisy na grilla

W sobotę 21 maja o godzinie 10:00 Ewa Wachowicz podzieli się przepisami na pyszne, wiosenne potrawy. Gotowanie rozpocznie od chłodnika na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, następnie przygotuje pierogi z farszem z ziemniaków i wędzonego twarogu. Na deser poda pyszne placuszki serowe. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Wiosna w pełni, warzywa i owoce są coraz smaczniejsze, warto więc by w naszej kuchni było ich jak najwięcej. Dlatego też w kolejnym odcinku Ewa przygotuje znakomity chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Taką zupę można też podgrzać i podać na ciepło – chociażby z grzankami lub chipsem z boczku. Albo nalać nieco do szklanki, uzupełnić wodą i wypić jako koktajl. 

Na danie główne będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym, przy czym zamiast zwykłego sera białego autorka programu użyje wędzonego twarogu, a w nadzieniu znajdzie się też żurawina i pesto z czosnku niedźwiedziego. A ponieważ po obiedzie zostanie trochę pierogowego ciasta, to resztki trafią na blachę starej kuchenki – tzw. angielki. 

Z kolei na deser Ewa zaproponuje niewielkie placuszki serowe. Co ciekawe – serniczki usmaży na patelni i poda z truskawkami oraz sosem z tych owoców. 

„Ewa gotuje" odcinek 452 - emisja w sobotę 21 maja o godzinie 10:00 w Polsacie oraz Polsat Go! 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Najprostsze zapiekanki

Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...

Odsłon: 47

15 min
1
Przekąski Śledzie w oleju

Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...

Odsłon: 59

30 min
1
Dania główne Kurczak ze szpinakiem

Brakuje ci pomysłu na przygotowanie filetów z kurczaka? Podany z sosem śmieta...

Odsłon: 88985

30 min
89
Ciasta Placek z kruszonką

Placek z kruszonką to świetny pomysł na deser. Jest bardzo prosty w wykonaniu...

Odsłon: 2797

30 min
3