Grill - temat specjalny

Ewa Gotuje: Wiosenna zupa cytrynowa, ryba z sosem maślanym, biszkopt

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz podzieli się przepisem na puszysty biszkopt przełożony orzeźwiającym kremem śmietanowo-malinowym.

Zapowiedź 509. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny program rozpocznie zupa cytrynowa. Bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny to potrawa wymyślona prawdopodobnie wieki temu przez Francuzów, przy czym najczęściej kojarzona z kuchnią grecką lub arabską. Warto wiedzieć, że również w Polsce była niezwykle popularna już przed ponad stu laty, przy czym najczęściej gotowano ją z dodatkiem śmietany i żółtek a zalecano osobom chorym i rekonwalescentom. 

Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. 

Po obiedzie Ewa zaprosi na deser – torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 509. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
Ciasta Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...

Odsłon: 57

30 min
3
30 min
2
Sałatki Sałatka z melonem

Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...

Odsłon: 18

15 min
2
15 min
2

Polecane artykuły

Quizy Gdzie ukryto szparagi? Zagadka na spostrzegawczość

Wielu Polakom maj kojarzy się z rozpoczęciem sezonu grillowego. W tym roku szczególną popularnością na wiosnę cieszą się też szparagi. Postanowiliś...

1
Informacje Zrób chleb z siemienia lnianego. Ma niską zawartość węglowodanów i nie potrzebuje drożdży

Siemię lniane robi prawdziwą furorę wśród osób, które dbają o zdrowe odżywianie. Dodawane jest do zdrowych koktajli, musli, czy owsianek, można tak...

1
Quizy Co wiesz o nowalijkach? Szybki test dla miłośników wiosennych warzyw

W sklepach zaczynają się już pojawiać pierwsze młode warzywa. Zanim wybierzesz się do sklepu po pyszne ziemniaki, botwinę czy rzodkiewki, przetestu...

1
Informacje Najbardziej soczysty z kotletów. Jak zrobić rumsztyk, żeby rozpływał się w ustach?

Rumsztyk to soczysty kotlet, najczęściej przyrządzany z grubo mielonej lub siekanej wołowiny. Podawany z dużą ilością cebuli, rozpieszcza podniebie...

4