Ciasta na Boże Narodzenie

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz podzieli się przepisem na puszysty biszkopt przełożony orzeźwiającym kremem śmietanowo-malinowym.

Zapowiedź 509. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny program rozpocznie zupa cytrynowa. Bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny to potrawa wymyślona prawdopodobnie wieki temu przez Francuzów, przy czym najczęściej kojarzona z kuchnią grecką lub arabską. Warto wiedzieć, że również w Polsce była niezwykle popularna już przed ponad stu laty, przy czym najczęściej gotowano ją z dodatkiem śmietany i żółtek a zalecano osobom chorym i rekonwalescentom. 

Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. 

Po obiedzie Ewa zaprosi na deser – torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 509. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
18

Przepis dnia

Ciasta Sernik sezamowo-czekoladowy

Sernik z sezamkami, czekoladą, herbatą matchą i ciasteczkami amaretti. To poł...

Odsłon: 2389

15 min
20

Polecane artykuły

Informacje 7 najzdrowszych ryb. Mają najmniej rtęci i toksyn

Ryby to jeden z najzdrowszych składników diety - bogate w białko, kwasy omega-3 i witaminy, są doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie. Nie...

15
Informacje Dieta dla seniora – co powinno się znaleźć w menu. Przepisy na zdrowe dania

Starzenie to proces, w którym organizm doświadcza nieodwracalnych zmian, zwłaszcza pod względem zdrowotnym. To właśnie dlatego osoby starsze powinn...

5
Informacje Najlepsze sposoby na jajka. Przygotuj tak, by były zdrowe dla serca

Jajka to niewątpliwie jeden z najlepszych pokarmów, do jakich mamy dostęp. Są one nie tylko smaczne, ale również bardzo odżywcze i uniwersalne. Dla...

5
Informacje Aromatyczny dorsz po kaszubsku

Tradycją na stole wigilijnym jest ryba po grecku. Dziś zaproponujemy ten świąteczny szlagier w nowej aranżacji. Zapraszamy do świata pachnącego zar...

0