Sezon na dynię

W kolejnym odcinku autorskiego programu, Ewa zabierze nas do swojego domku u podnóża Babiej Góry, gdzie przygotuje proste dania ze składników, które każdy z nas ma w kuchni.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity, dwudaniowy obiad z deserem? Oczywiście! Wystarczy odrobina dobrych chęci, jak też odpowiednie receptury, które Ewa wykorzysta w kolejnym odcinku swego programu.

Gotowanie zacznie od bardzo prostej, ale za to niezwykle smacznej, zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na Bliskim Wschodzie, skąd falafele pochodzą, robi się je z ciecierzycy. Ewa przygotuję spolszczoną wersję na kaszy jaglanej.

Deser będzie mocno czekoladowy – autorka programu upiecze torcik z dużą ilością gorzkiej czekolady. Zresztą krem też będzie czekoladowy. Całość ozdobią sezonowe owoce – truskawki, maliny i borówki.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
14
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 2538

30 min
20
60 min
10
>60 min
17