Boże Narodzenie na słono

W kolejnym odcinku autorskiego programu, Ewa zabierze nas do swojego domku u podnóża Babiej Góry, gdzie przygotuje proste dania ze składników, które każdy z nas ma w kuchni.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity, dwudaniowy obiad z deserem? Oczywiście! Wystarczy odrobina dobrych chęci, jak też odpowiednie receptury, które Ewa wykorzysta w kolejnym odcinku swego programu.

Gotowanie zacznie od bardzo prostej, ale za to niezwykle smacznej, zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na Bliskim Wschodzie, skąd falafele pochodzą, robi się je z ciecierzycy. Ewa przygotuję spolszczoną wersję na kaszy jaglanej.

Deser będzie mocno czekoladowy – autorka programu upiecze torcik z dużą ilością gorzkiej czekolady. Zresztą krem też będzie czekoladowy. Całość ozdobią sezonowe owoce – truskawki, maliny i borówki.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
18
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 5851

>60 min
34
Ciasta Miodownik świąteczny - CICHA NOC

Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...

Odsłon: 7560

>60 min
28
Sałatki Surówka z buraka i gruszki

Niezwykle wyrazista surówka z buraka i gruszki z dodatkiem czerwonej cebuli....

Odsłon: 2263

15 min
6