Humus to pyszna przekąska, w klasycznej wersji przyrządzana z przegotowanej ciecierzycy. W dzisiejszym przepisie pojawia się dodatkowy składnik, czyli pieczone buraki. Zmieniają one nie tylko smak potrawy, ale i nadają jej piękny kolor. Przekonaj się!

Polecane artykuły

Informacje Ulubione warzywo Polaków. Doskonale nawadnia, usprawnia pracę jelit, poprawia pamięć

Nie bez powodu to warzywo cieszy się ogromną popularnością w polskich kuchniach. Jest nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia. P...

0
Informacje Najlepsze ciasta z truskawkami. Ucierane, kruche i biszkoptowe

Truskawki to nieodłączny element lata, który warto wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Szczególnie dobrze sprawdzają się w ciastach – tych pros...

1
Informacje Warzywo idealne dla diabetyków i na problemy z trawieniem. Można jeść na surowo, robić zupy i koktajle

Boćwina to warzywo, które wyróżnia się ciekawym smakiem, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz wysoką wartością odżywczą. Dobrze wpływa ona na...

4
Informacje Najlepsze zapiekanki z cukinii. Będziesz rozdawać przepisy sąsiadkom

Jesteś fanem zapiekanek i możesz jeść je praktycznie każdego dnia? W takim razie koniecznie spróbuj takiej, w której pierwsze skrzypce gra cukinia...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Napoleonka z morelami

Napoleonka z morelami od klasycznej różni się dodatkiem owoców. Dzięki niemu...

Odsłon: 23139

60 min
26
Dodatki Sos tzatziki

Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...

Odsłon: 1241

30 min
1