Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa,szybka i smaczna zapiekanka.Może być podawana na obiad,kolację lub jako przekąska:)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Pokroić chleb w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Ser utrzeć na grubych oczkach,pomidory sparzyć,obrać i pociąć na grubsze plastry a czosnek pokroić drobno.
Do żaroodpornego naczynia (naczynie ok 23x23 będzie najlepsze) przełożyć chleb,posypać startym serem.Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora,posypać pokrojonym czosnkiem i przyprawami.
Jajko ubić widelcem z mlekiem i zalać równomiernie zapiekankę.
Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika i zapiekać ok 15min.Smacznego:)