Sprawdzone przepisy na grilla

Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena

Ciasto
100 ml wody
100 g masła
75 ml rumu kawowego
190 g mąki
1 szczypta soli
3 jaja
1 l oleju

Sos czekoladowy
300 g czekolady mlecznej
125 ml rumu kawowego

Popcorn
50 g kaszy jęczmiennej pęczak

Ciasto
Zagotować wodę. Dodać pokrojone masło i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rum. Zdjąć z ognia i, energicznie mieszając, dodać przesianą mąkę oraz sól. Po uzyskaniu zwartej konsystencji odstawić do ostygnięcia. Jajka rozbełtać i dodać do wystudzonego ciasta. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć prosto na patelnię. Smażyć do uzyskania złocistego koloru. Gotowe churros wyłożyć na ręcznik papierowy.

Sos czekoladowy
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z rumem.

Popcorn
Na sitko wsypać kaszę i prażyć około 5 minut w głębokim oleju, by powstał popcorn.

Dekoracja
Ostudzone churros moczyć w czekoladzie i posypywać popcornem z kaszy.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Cytrynowa księżniczka

Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...

Odsłon: 6824

>60 min
4
Dania główne Pulpety w sosie pieczarkowym

Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...

Odsłon: 154840

30 min
111
30 min
3
30 min
9