Ewa Gotuje

Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie.

Składniki:

- 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm
- 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę
- Szczypta kminku
- 2 kostki paprykowe knorr
- 80g maki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka czarnego pieprzu
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 2 listki laurowe


Sposób przygotowania:

1. W garnku o szerokim dnie podsmaż boczek aż prawie zupełnie się wysmaży dodaj cebule smaż około 5 minut ciągle mieszając.

2. Dodaj mięso smaż aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały, mięso podsyp mąką dodaj kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy całość zalej 1 litrem wody.

3. Dodaj pokrojone ziemniaki

4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.

Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 50 min
Kuchnia Węgierska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
Ciasta Ciasto z kremem budyniowym

Ciasto z kremem budyniowym to delikatne, maślane ciasto kruche wypełnione nad...

Odsłon: 30167

30 min
53
15 min
4
60 min
6
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 483

60 min
9