Składniki:
- 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm
- 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę
- Szczypta kminku
- 2 kostki paprykowe knorr
- 80g maki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka czarnego pieprzu
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
Sposób przygotowania:
1. W garnku o szerokim dnie podsmaż boczek aż prawie zupełnie się wysmaży dodaj cebule smaż około 5 minut ciągle mieszając.
2. Dodaj mięso smaż aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały, mięso podsyp mąką dodaj kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy całość zalej 1 litrem wody.
3. Dodaj pokrojone ziemniaki
4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 50 min
Kuchnia Węgierska
