Ewa_Gotuje

Hermetyczne pojemniki porcelanowe CLOC

Soczyste pomidory, zielona sałata, mielone mięso, biały ser - to częste produkty, które znaleźć można w lodówkach. Co jednak zrobić, by taka żywność na dłużej zachowała świeżość i nie wchłaniała zapachów z otoczenia? Odpowiedzią na to pytanie są pojemniki porcelanowe z hermetycznym zamknięciem CLOC

Gotowy posiłek, warzywa czy owoce przechowywane w taki sposób na dłuższy czas zachowają świeżość, przyjemny zapach i apetyczny wygląd. Poza tym CLOC to pojemniki przyjazne środowisku - są nietoksyczne i nie wchodzą w reakcje. A dzięki hermetycznemu zamknięciu są wyjątkowa szczelne.

Bez obawy można przechowywać w nich produkty o wyrazistych zapachach jak ryby czy mięso. Porcelanowy pojemnik nie odbarwia się i nie wchłania zapachów, wystarczy więc go umyć i korzystać z niego dalej.

CLOC to prawdziwa alternatywa dla tych, którzy znudzeni są wyglądem plastikowych pojemników do przechowywania żywności. Kwieciste wzory ożywią nie jedną kuchnię i z pewnością będą pasować do zestawu stołowego.

CLOC to również praktyczne rozwiązanie. Żywność w porcelanowych pojemnikach można przechowywać w lodówce i w zamrażarce. Po zdjęciu plastikowej pokrywki bardzo szybko można odgrzać posiłek w mikrofali bądź w piekarniku, a po przestudzeniu używać jako talerza, bez potrzeby używania większej ilości naczyń.


Przechowując żywność w porcelanowych pojemnikach z hermetycznym zamknięciem CLOC żywność znacznie dłużej utrzyma świeżość. W ten sposób oszczędzić można czas i pieniądze. Pojemniki, w zależności od pojemności kosztują od 26 do 62 złotych. W ofercie dostępne są modele utrzymane w atrakcyjnej kwiecistej stylistyce Magic Glow oraz Fantasia. Pojemność pojemników od 550 ml do 1300 ml.

Źródłao: Informacja prasowa Neoflam

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowo - serowy

Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...

Odsłon: 4155

30 min
51
Dania główne Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Zrazy tr...

Odsłon: 1860

30 min
8
>60 min
76
15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jak czyścić rydze? Przygotuj najlepsze potrawy z rydzami

Rydz to jeden z najpopularniejszych grzybów, znany nie tylko ze swojego atrakcyjnego smaku, ale również prozdrowotnych właściwości. Ponadto wyróżni...

1
Ewa gotuje Lokalne produkty w kuchni Ewy Wachowicz. Zawojski pstrąg i oscypek w roli głównej

Ewa Wachowicz w swoim programie z chęcią korzysta z sezonowych warzyw i owoców oraz produktów od lokalnych dostawców. W 520. odcinku swojego progra...

4
Informacje Sztuka pieczenia domowego chleba. Z tymi wskazówkami zawsze się uda

Wymaga cierpliwości i precyzji, ale z odpowiednimi wskazówkami każdy może go zrobić w swojej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez niego śniadanie i k...

5
Informacje Jeden z najzdrowszych dodatków do kanapek. Prawie nie ma kalorii, pomaga schudnąć

Roszponka warzywna jest bardzo często mylona ze swoją dalszą kuzynką - sałatą. Jednak okazuje się, że ma z nią niewiele wspólnego. Charakteryzuje j...

6