Grill - temat specjalny

Jak wspierać gastronomię?

Wprowadzone ograniczenia związane z pandemią koronawirusa znów odbijają się negatywnie na sytuacji lokalnych restauratorów.

Fot.123RF/Picsel

Scena restauracyjna ponownie znalazła się w dramatycznej sytuacji. Aby wesprzeć lokalnych restauratorów w tym trudnym czasie, BRITA Polska postanowiła mocno zaangażować się w działania #hotgastrochallenge, #jedzlokalnie, #pijloklanie. Od 9 listopada firma zamawia posiłki regeneracyjne dla stacjonarnych pracowników w okolicznych restauracjach.

Obiady na wynos są kupowane codziennie w innych restauracjach, szczególnie w tych zlokalizowanych blisko firmy mieszczącej się w Ożarowie Mazowieckim. Pierwszy posiłek został zakupiony w Pasibusie, ponieważ to oni byli główną inspiracją do włączenia się w akcję #hotgastrochallenge. Kolejne zamówienia złożono w lokalnych restauracjach: Karczma Baccara w Jawczycach i Halina Wcina w Ożarowie Mazowieckim. Co istotne - posiłki przeznaczone są dla pracowników, których charakter pracy nie pozwala na pracę zdalną. Należą do nich m.in. pracownicy magazynu, recepcji czy logistyki.

- Jako firma zaangażowana społecznie, chcemy wspierać lokalnych restauratorów oferujących dania na wynos. W dzisiejszych czasach każde wsparcie dla lokali gastronomicznych jest na wagę złota. Mamy szczerą nadzieję, że podjęte przez nas kroki zainspirują także inne firmy do działania i wspólnie przyczynimy się do przetrwania biznesu restauracyjnego - mówi Tomasz Zawora, Dyrektor Zarządzający BRITA Polska.
Codzienna praca pracowników stacjonarnych firmy BRITA Polska zapewnia ciągłość dostaw i brak opóźnień w realizowaniu zamówień filtrów do sklepów. Solidarnie przyłączając się do akcji, firma może nie tylko wesprzeć lokalną gastronomię, ale również pozytywnie wpłynąć na komfort pracy pracowników, uhonorować ich wysiłek i zaangażowanie w trudnych czasach pandemii.
BRITA Polska specjalizuje się w filtracji wody przeznaczonej do spożycia. Produkty najczęściej wykorzystywane są w gospodarstwach domowych. Jednakże, jeden z działów firmy dostarcza filtry profesjonalne przeznaczone do lokali gastronomicznych. Są one montowane przy ekspresach do kawy, piecach konwekcyjno-parowych i piekarniczych oraz zmywarkach do naczyń. Lockdown branży gastronomicznej oznacza również kłopoty dostawców sprzętu gastronomicznego.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3
30 min
5

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

0
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

0
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

2
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17