Sprawdzone przepisy na karnawał

Ponad 20 lat temu rozpoczęła karierę aktorską po ukończeniu PWST w Krakowie. W pewnym momencie otrzymała cios, po którym wiele osób mogłoby się nie podnieść. Zobacz, co aż tak wpłynęło na motywację aktorki i jak zrzuciła 13 kilogramów, unikając efektu jo-jo.

Katarzyna Zielińska schudła 13 kg | Fot. AKPA/Piętka Mieszko/ Fot.AKPA/Engelbrecht

Ogromna metamorfoza Katarzyny Zielińskiej

Katarzyna Zielińska jest średniego wzrostu i tak naprawdę nigdy nie miała problemów z wagą. Aż do czasu, gdy na jej drodze stanęła Ilona Łepkowska i Tadeusz Lampka — odpowiednio scenarzystka i producent serialu „Barwy szczęścia”. Aktorka usłyszała od nich, że jest za gruba i ma to zmienić. Przyznaje, że w tamtym momencie czuła się fatalnie.

Czułam się nieszczęśliwa, bo żadna kobieta, nie chce usłyszeć, że jest gruba i nie ma gustu. Jestem typem zadaniowca, to była prosta sytuacja: miałam schudnąć i nauczyć się mody. Tamtego dnia już po kilku godzinach miałam telefon do trenerki i stylisty.

Jak sama twierdzi — nie odebrała tych uwag personalnie. Zrozumiała, że ciało jest jej narzędziem pracy i to właśnie pracę nad nim w tym kontekście sugerują jej osoby odpowiedzialne za produkcję serialu.

Jak Zielińska schudła 13 kg bez efektu jo-jo?

Aktorka przyznaje, że do odchudzania podeszła bardzo poważnie. Nie wybrała żadnej rygorystycznej diety cud czy spożywania specyfików o wątpliwej skuteczności. Katarzyna Zielińska postawiła na ruch i dobre nawyki żywieniowe.

W kontekście ćwiczeń fizycznych postawiła przede wszystkim na siłownię. Przez trzy lata jej rutyną było wstawanie o piątej i dwugodzinny trening na siłowni od szóstej rano. Ciężkie treningi przyniosły efekty, gdyż sylwetka aktorki przeszła ogromną metamorfozę.

Oprócz przerzucania ciężarów Katarzyna Zielińska postawiła również na bieganie. To właśnie jogging sprawił, że poprawiło się jej samopoczucie, a także niezwykle szybko zobaczyła efekty odchudzania.

Jak wyglądała dieta aktorki w czasie dążenia do zrzucenia wagi? Najlepiej opisać ją jako zbilansowaną. Nie kryje się z tym, że „lubi zjeść”, ale zna także swoje ograniczenia. Sama stwierdziła, że „w genach ma to, że jak bardzo dużo zje, to ulubione jeansy musi niestety na chwilę odstawić”.

W programie „Jaka ona jest” w rozmowie z Agatą Młynarską aktorka tak podsumowała swoją metamorfozę: „Ważyłam chyba z 65 kg, teraz ważę 52 kg. Jest mi dobrze z tym i naprawdę codziennie jem kolację”.

Zobacz także:

Takiego masła jeszcze nie jadłeś. Sekret tkwi w jednym składniku »

Zupa ogórkowa będzie smakować wybornie. Zmień w przepisie jedną rzecz »

Polscy naukowcy dowiedli, że działa antyrakowo. Pij łyżeczkę przed posiłkiem »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Maślaki w zalewie octowej

Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...

Odsłon: 291

15 min
10
30 min
3
Sałatki Surówka z kapusty pekińskiej

Prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z kilkoma dodatkami, któr...

Odsłon: 4134

15 min
8
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Owsianka na odchudzanie. Z tymi dodatkami kilogramy szybciej polecą

Szukasz pomysłu na pożywne, a przy tym pyszne śniadanie? Owsianka to doskonały pomysł. Możesz przygotować ją na kilka sposobów, zawsze urozmaicając...

1
Informacje Jest lekkostrawny, bogaty w witaminę D, potas i cynk. Jak przygotować kuskus kukurydziany?

Kuskus kukurydziany to lekki, bezglutenowy produkt, który zyskuje coraz większą popularność na naszych stołach. Bogaty w witaminę D, potas i cynk w...

0
Informacje Działa jak prebiotyk i antyoksydacyjnie. To mleko powinni pić alergicy i kobiety po 50.

Mleko kozie to istna skarbnica zdrowia i smaku. Działa antyoksydacyjnie, wspiera układ odpornościowy i doskonale sprawdza się w kuchni. Kto powinie...

3
Informacje Napój na wzmocnienie serca i odporność. Szklanka dziennie wystarczy

Sok z kiszonej kapusty to prawdziwa skarbnica zdrowia, która wspiera serce, wzmacnia odporność i reguluje trawienie. Bogata w witaminy, minerały i...

19