Sezon na dynię

Ciasta serowe przyrządzone ze smacznego twarogu, wiejskiego sera i innych podobnych produktów należą do ulubionych wypieków - i to już od wielu dziesięcioleci. Dziś oprócz tradycyjnego twarogu i świeżych białych serów mamy do dyspozycji ich coraz bardziej popularnych włoskich "kuzynów", sery mascarpone i ricotta.

Dzięki tym serom możemy tworzyć wciąż nowe odmiany ciast, które stanowią atrakcję spotkań przy kawie.

Bez dodatków, ze świeżymi owocami albo z odrobiną alkoholu: ciasta serowe, torty i drobne wypieki zaspokoją każdy gust i są odpowiednie na każdą okazję.

Obszerna charakterystyka produktów: co znajduje się w twarożku naturalnym, twarogu gruboziarnistym, białym serze, serach ricotta i mascarpone

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto na Walentynki

Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...

Odsłon: 5761

60 min
15
Zupy Zupa z soczewicy z kluseczkami

Pyszna zupa z zielonej soczewicy podana ze smakowitymi kluseczkami. Dobrze pr...

Odsłon: 320

>60 min
1
Dania główne Naleśniki farmerskie

Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...

Odsłon: 8780

30 min
5
60 min
2
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 271

>60 min
3