Boże Narodzenie na słono

Ciasta serowe przyrządzone ze smacznego twarogu, wiejskiego sera i innych podobnych produktów należą do ulubionych wypieków - i to już od wielu dziesięcioleci. Dziś oprócz tradycyjnego twarogu i świeżych białych serów mamy do dyspozycji ich coraz bardziej popularnych włoskich "kuzynów", sery mascarpone i ricotta.

Dzięki tym serom możemy tworzyć wciąż nowe odmiany ciast, które stanowią atrakcję spotkań przy kawie.

Bez dodatków, ze świeżymi owocami albo z odrobiną alkoholu: ciasta serowe, torty i drobne wypieki zaspokoją każdy gust i są odpowiednie na każdą okazję.

Obszerna charakterystyka produktów: co znajduje się w twarożku naturalnym, twarogu gruboziarnistym, białym serze, serach ricotta i mascarpone

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
11
Ciasta Miodownik świąteczny - CICHA NOC

Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...

Odsłon: 6414

>60 min
20
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 5437

>60 min
32
Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 13403

60 min
22
Przekąski Śledzie po białostocku

Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...

Odsłon: 5172

30 min
6