Szukasz pomysłu na pyszną pastę kanapkową? Wypróbuj liptauer, czyli pastę serową z dodatkiem aromatycznych przypraw i innych składników. Nazwa przystawki wzięła się od Liptowa na Słowacji, gdzie jest to danie regionalne. Pasta będzie idealna na śniadanie, kolację lub po prostu przekąskę. Życzymy smacznego!

Polecane artykuły

W czym kisić kapustę, żeby proces fermentacji przebiegał bez problemów? To pytanie nurtuje każdego, kto chce samodzielnie przygotować ten zdrowy pr...

Nie bez powodu szafran uznawany jest za jedną z najcenniejszych przypraw świata. Nie dość, że nadaje on potrawom wyjątkowego aromatu, to jeszcze ws...

Kalafior to warzywo, które można jeść o każdej porze roku. Jest niskokaloryczny, zawiera witaminy i minerały, a do tego wyróżnia się wszechstronnym...

W 547. odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zabrała widzów do słonecznej Italii. Przygotowała nietypowe specjały z Włoch - zupę stracciatell...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7663

Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 2817

