Ankieta - książka kucharska

...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach.

Fot. 123RF/Picsel

Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy:

- steki z żebra wołowego
- oliwa extra Vergin
- kmin rzymski
- ziarna kawy
- chili
- papryka
- gruba soli
- mielonego pieprz

Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i obtoczyć steki w przyprawach. Pozostawić pod przykryciem na około 30 min. Grilluj steki w zależności od preferencji (krwiste lub wypieczone).

Grillujemy z Pascalem na INTERIA.TV.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Makowiec na kruchym spodzie

Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...

Odsłon: 1005

60 min
7
Śniadania Omlet z jabłkiem

Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z...

Odsłon: 99232

15 min
120