Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE
Na zakupy warto wybrać się z listą potrzebnych produktów, na której powinna znaleźć się naturalna żywność mająca ekologiczne pochodzenie. Stając się świadomym konsumentem wybierasz żywność, która służy tobie i twoim bliskim, a poprzez zrównoważone metody produkcji również całej planecie.
Produkty BIO powstają z surowców, pozyskiwanych odpowiedzialnie, z szacunkiem dla natury. Dlatego będąc na zakupach warto sięgnąć po żywność pochodzącą od renomowanych producentów posiadających certyfikat rolnictwa ekologicznego tzw. euroliść. Zielony symbol z łatwością odnajdziesz na opakowaniach produktów. Unijny symbol żywności ekologicznej to gwarancja, że produkt, który kupujesz i jego producent przeszli trudną drogę w procesie certyfikacji. Dzięki temu dostarczają na twój stół zdrową i pełnowartościową żywność.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE
Certyfikatem rolnictwa ekologicznego zostały wyróżnione produkty Jamar BIO: passata pomidorowa, ciecierzyca konserwowa, ocet jabłkowy i mus jabłkowy. Każdy z nich ma prosty skład, nie zawiera konserwantów, GMO oraz innych szkodliwych substancji. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych komponowane na ich bazie dania dodadzą ci naturalnej energii oraz pomogą budować odporność. Podobnie jak wyjątkowo smaczne ekologiczne jabłka z certyfikowanych sadów, idealne na przetwory i do jedzenia na surowo.
Dokonuj świadomych zakupów i aktywnie wykorzystaj moc warzyw i owoców - dla swojego zdrowia i dobrej kondycji planety.
Materiał współfinansowany ze środków UE