Najlepsze przepisy na ogórki

Naturalnie wybieraj BIOprodukty

Zdrowa dieta dostarczająca organizmowi cennych składników i energii zaczyna się od codziennych zakupów. Wybory, których dokonujemy w sklepie są bardzo ważnym element zdrowego, ale też odpowiedzialnego stylu życia. Mają one niezwykle istotny wpływ nie tylko na nasze samopoczucie i witalność, ale też oddziaływają na środowisko naturalne.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Na zakupy warto wybrać się z listą potrzebnych produktów, na której powinna znaleźć się naturalna żywność mająca ekologiczne pochodzenie. Stając się świadomym konsumentem wybierasz żywność, która służy tobie i twoim bliskim, a poprzez zrównoważone metody produkcji również całej planecie.

Produkty BIO powstają z surowców, pozyskiwanych odpowiedzialnie, z szacunkiem dla natury. Dlatego będąc na zakupach warto sięgnąć po żywność pochodzącą od renomowanych producentów posiadających certyfikat rolnictwa ekologicznego tzw. euroliść. Zielony symbol z łatwością odnajdziesz na opakowaniach produktów. Unijny symbol żywności ekologicznej to gwarancja, że produkt, który kupujesz i jego producent przeszli trudną drogę w procesie certyfikacji. Dzięki temu dostarczają na twój stół zdrową i pełnowartościową żywność.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Certyfikatem rolnictwa ekologicznego zostały wyróżnione produkty Jamar BIO: passata pomidorowa, ciecierzyca konserwowa, ocet jabłkowy i mus jabłkowy. Każdy z nich ma prosty skład, nie zawiera konserwantów, GMO oraz innych szkodliwych substancji. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych komponowane na ich bazie dania dodadzą ci naturalnej energii oraz pomogą budować odporność. Podobnie jak wyjątkowo smaczne ekologiczne jabłka z certyfikowanych sadów, idealne na przetwory i do jedzenia na surowo.

Dokonuj świadomych zakupów i aktywnie wykorzystaj moc warzyw i owoców - dla swojego zdrowia i dobrej kondycji planety.

Materiał współfinansowany ze środków UE

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety de volaille

Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...

Odsłon: 156

15 min
8
Ciasta Ciasto budyniowe smerfowe

Budyniowce na petitkach to nasze ulubione ciasta. Trochę takie awaryjne, czyl...

Odsłon: 285

30 min
6
30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9