Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować?

Fot. 123RF/PICSEL

Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością?

Amerykańska restauracja Springbone Kitchen słynie z serwowania potraw przygotowanych na bazie różnego rodzaju rosołów i bulionów. Po stworzeniu całej serii wytrawnych potraw, postanowili zastanowić się nad opracowaniem receptur na deser, które zawierałyby ich ulubiony składnik.

W ten właśnie sposób powstały mięsne lody, które w Nowym Jorku zaczynają cieszyć się coraz większą popularnością. Od razu uspokajamy sceptyków: wbrew pozorom nie są to zamrożone kawałki, zmielonego mięsa. Lody w Springbone przygotowuje się na bazie bulionu, jednak smak i kolor zawdzięczają innym dodatkom, takim jak maliny, sok z granatów lub syrop klonowy.

Osoby, które miały okazję spróbować tego niezwykłego deseru twierdzą, że smak bulionu nie jest bardzo wyczuwalny. Jednak to nie o smak chodziło twórcom mięsnych lodów. Ich daniem powinniśmy jak najczęściej zjadać różnego rodzaju buliony ze względu na ich niezwykłe właściwości odżywcze.

W ofercie restauracji znajdują się także tradycyjne lody, jednak bulionowe sorbety cieszą się znacznie większą popularnością. Jak myślicie - taka moda może zawitać także do Polski?

Zobacz też: Jak zdobywać obserwacje na Instagramie w 2025 – Sprawdzone strategie i bezpieczne metody

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Papryka faszerowana

Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...

Odsłon: 4556

30 min
11
Dania główne Ryba po grecku

Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...

Odsłon: 1176

30 min
12
Dania główne risotto pomidorowe

Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...

Odsłon: 527

60 min
3