Dodasz go do dań takich jak: lasagna, kurczak, indyk, królik, a także grecka musaka. Sos beszamelowy swój niezwykły smak zawdzięcza gałce muszkatołowej. Sprawdź, jak przygotować go we własnej kuchni.

Polecane artykuły

Informacje Botwinka do słoika. Smak i aromat zachowany na zimowe obiady

Smak świeżej botwinki to jedno z najpiękniejszych wspomnień wiosny i lata. Na szczęście nie musicie się z nim żegnać, gdy sezon minie. Dzięki domow...

1
Informacje Ulubione warzywo Polaków. Doskonale nawadnia, usprawnia pracę jelit, poprawia pamięć

Nie bez powodu to warzywo cieszy się ogromną popularnością w polskich kuchniach. Jest nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia. P...

1
Informacje Najlepsze ciasta z truskawkami. Ucierane, kruche i biszkoptowe

Truskawki to nieodłączny element lata, który warto wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Szczególnie dobrze sprawdzają się w ciastach – tych pros...

1
Informacje Warzywo idealne dla diabetyków i na problemy z trawieniem. Można jeść na surowo, robić zupy i koktajle

Boćwina to warzywo, które wyróżnia się ciekawym smakiem, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz wysoką wartością odżywczą. Dobrze wpływa ona na...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
79
30 min
2
Ciasta Napoleonka z morelami

Napoleonka z morelami od klasycznej różni się dodatkiem owoców. Dzięki niemu...

Odsłon: 32654

60 min
36