Ewa Gotuje

Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie.

Składniki:

2 duże filety ze śledzia norweskiego
2 łyżki kwaśnej śmietany
rukola
2 łyżki posiekanego szczypioru
Łyżka ziaren słonecznika
sok z 1 cytryny
olej słonecznikowy
kromka razowego chleba

Przygotowanie:

1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części.

2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego.

3.Ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Kromkę chleba razowego pokrajać w kosteczkę o boku ok.1cm. Podsmażyć na oleju, otrzymując chrupiące grzanki.

4.Sałatę udekorować grzankami i ziarnami słonecznika.



Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
Ciasta Ciasto z kremem budyniowym

Ciasto z kremem budyniowym to delikatne, maślane ciasto kruche wypełnione nad...

Odsłon: 30273

30 min
53
15 min
4
60 min
6
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 527

60 min
9