Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny!

Składniki:

130 g śledzia norweskiego
1 patat ok.120 g
Łyżeczka świeżego estragonu
Łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżki orzeszków ziemnych
1 łyżka cukru
1 łyżka octu ryżowego
3 łyżki brązowego cukru
Oliwa z oliwek
1 bułka ciabatta

Przygotowanie:

1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej marynacie umieścić filet ze śledzia norweskiego.

2. Przygotować pesto: zmiksować orzeszki ziemne, posiekany estragon, czosnek, biały cukier, sok z cytryny z oliwą z oliwek - oliwy dodajemy tyle, aby uzyskać gęstą masę o konsystencji tradycyjnego pesto.

3. Patata obrać i ugotować w całości. Następnie pokroić na grubsze plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek.

4. Ciabattę przekroić. Na połówkach pieczywa ułożyć plastry patatów oraz sączony z marynaty filet ze śledzia. Całość obficie przyprawić pesto.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z groszkiem

Prosta, małoskładnikowa i budżetowa sałatka jajeczna z groszkiem, przebój moi...

Odsłon: 41

15 min
1
30 min
1
Przekąski Chrzanowe jajka

Wielkanoc to czas jajek podawanych na dziesiątki sposobów. Niewątpliwym przys...

Odsłon: 2111

30 min
3
Sałatki Sałatka krabowa

Sałatka z paluszkami krabowymi to lekka, subtelna w smaku przystawka o subtel...

Odsłon: 40

15 min
1
Desery Krem pistacjowy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...

Odsłon: 2878

30 min
4
15 min
3