Surowe ciasto
250 g mąki pszennej
225 g masła
220 g brązowego cukru
szczypta wanilii
szczypta soli
2 łyżki mleka
Farsz 1
25 g startej białej czekolady
skórka starta z połowy cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
200 g białej czekolady
Farsz 2
100 g solonych orzeszków ziemnych
2 szczypty chili
2 szczypty soli
200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
Farsz 3
10 g liofilizowanych truskawek
10 g liofilizowanej żurawiny
10 g liofilizowanych borówek
1 łyżeczka soku z cytryny
20-30 g jagły ekspandowanej

Surowe ciasto
Mąkę wyłożyć na blaszkę i piec przez 5 minut w 180°C. Masło rozpuścić. Gdy mąka się upiecze, wsypać ją do miski i dodać pozostałe składniki. Ucierać energicznie do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto podzielić na trzy równe części.
Farsz 1
Do pierwszej części ciasta dodać startą czekoladę, skórkę i sok z cytryny. Wymieszać, a następnie ulepić kuleczki. Oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i odstawić do schłodzenia.
Farsz 2
Do drugiej części ciasta dodać 80 g pokruszonych orzeszków, szczyptę chili oraz, opcjonalnie, szczyptę soli. Wymieszać i ulepić kuleczki. Rozpuścić czekoladę, dodać resztę orzeszków, szczyptę chili i soli. Oblać kuleczki i odstawić do schłodzenia.
Farsz 3
Wymieszać wszystkie składniki z ciastem. Ulepić kuleczki, a następnie odstawić do schłodzenia.