Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę.

Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo

Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja.

Wymarzony żółty kolor to zasługa wyciągu z kwiatu aksamitki wzniesionej, potocznie nazywanej nagietkiem, z czerwonej papryki, oraz suszu z lucerny i ziarna kukurydzy wolnej od GMO. Jaja żółteZnatury uzupełniają twoją dietę niemal we wszystkie witaminy i składniki odżywcze, są cennym źródłem pełnowartościowego białka. To wzorcowe białko zawiera wszystkie aminokwasy również te, których organizm nie potrafi wyprodukować. Walory żywieniowe jaj są doceniane przez wielu dietetyków. Naturalne barwne wyciągi karotenoidowe wpływają znacząco na ilość występującej w jajach prowitaminy A odpowiedzialnej m.in. za zdrową skórę oraz jakość widzenia.

Jaja jako źródło cholesterolu i problemów z sercem? Nic bardziej mylnego! Naukowcy wyprowadzają ludzi z błędu i obalają mity krążące od pokoleń w naszej świadomości. Cholesterol nie jest „zły" jest on „niezbędny" do życia, to inne składniki diety wpływają na to, że zwiększa się ilość złego cholesterolu - nie są to jaja!

Najcenniejszym atutem jaj żółteZnatury jest naturalna barwa i smak, uzyskane dzięki temu że pochodzą od kur karmionych paszą bez sztucznych barwników i bez GMO.

Pamiętaj, że dzięki jajom żółteZnatury twoje Świąteczne wypieki oraz potrawy będą niepowtarzalne, gwarantują to najwyższej jakości jaja o wyjątkowym smaku i kolorze.

Smacznego, żółtegoZnatury jaja oraz Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Dynia w occie marynowana

To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...

Odsłon: 7886

>60 min
12
Dania główne Gołąbki tradycyjne

Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...

Odsłon: 1133

60 min
7
Dania główne Fasolka po bretońsku

Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...

Odsłon: 36177

30 min
46
15 min
6
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 6307

60 min
16