Suflidowo. Tylko nasze kury znoszą jaja żółteZnatury.

Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę.

Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo

Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja.

Wymarzony żółty kolor to zasługa wyciągu z kwiatu aksamitki wzniesionej, potocznie nazywanej nagietkiem, z czerwonej papryki, oraz suszu z lucerny i ziarna kukurydzy wolnej od GMO. Jaja żółteZnatury uzupełniają twoją dietę niemal we wszystkie witaminy i składniki odżywcze, są cennym źródłem pełnowartościowego białka. To wzorcowe białko zawiera wszystkie aminokwasy również te, których organizm nie potrafi wyprodukować. Walory żywieniowe jaj są doceniane przez wielu dietetyków. Naturalne barwne wyciągi karotenoidowe wpływają znacząco na ilość występującej w jajach prowitaminy A odpowiedzialnej m.in. za zdrową skórę oraz jakość widzenia.

Jaja jako źródło cholesterolu i problemów z sercem? Nic bardziej mylnego! Naukowcy wyprowadzają ludzi z błędu i obalają mity krążące od pokoleń w naszej świadomości. Cholesterol nie jest „zły" jest on „niezbędny" do życia, to inne składniki diety wpływają na to, że zwiększa się ilość złego cholesterolu - nie są to jaja!

Najcenniejszym atutem jaj żółteZnatury jest naturalna barwa i smak, uzyskane dzięki temu że pochodzą od kur karmionych paszą bez sztucznych barwników i bez GMO.

Pamiętaj, że dzięki jajom żółteZnatury twoje Świąteczne wypieki oraz potrawy będą niepowtarzalne, gwarantują to najwyższej jakości jaja o wyjątkowym smaku i kolorze.

Smacznego, żółtegoZnatury jaja oraz Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2