Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi!

Składniki:

2 solone filety ze śledzia norweskiego
zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych
kromka chleba pszennego
1 jajko
3 cebulki szalotki
mleko
olej słonecznikowy
sok z cytryny
ocet jabłkowy według uznania

Przygotowanie:

1. Obrany i oczyszczony filet ze śledzia namoczyć w mleku. W mleku namoczyć również kromkę chleba. Jajko ugotować na twardo, szalotki drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce.

2. Filety ze śledzia norweskiego posiekać. Odcisnąć namoczony chleb. Filety, chleb, jabłko, posiekane jajko i szalotki zmiksować. Dodać parę kropel oleju - tak aby otrzymać gęstą lecz gładką masę. Całość doprawić sokiem z cytryny lub octem winnym.

3.Tatar podawać udekorowany półplasterkami cytryny lub zielonego z jabłka, z razowym pieczywem gruboziarnistym, najlepiej z ziarnami słonecznika.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z groszkiem

Prosta, małoskładnikowa i budżetowa sałatka jajeczna z groszkiem, przebój moi...

Odsłon: 15

15 min
1
30 min
1
Przekąski Chrzanowe jajka

Wielkanoc to czas jajek podawanych na dziesiątki sposobów. Niewątpliwym przys...

Odsłon: 1666

30 min
2
Sałatki Sałatka krabowa

Sałatka z paluszkami krabowymi to lekka, subtelna w smaku przystawka o subtel...

Odsłon: 30

15 min
1
Desery Krem pistacjowy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...

Odsłon: 2859

30 min
4
15 min
3