Tatar ze śledzia norweskiego z jabłkiem

Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi!

Składniki:

2 solone filety ze śledzia norweskiego
zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych
kromka chleba pszennego
1 jajko
3 cebulki szalotki
mleko
olej słonecznikowy
sok z cytryny
ocet jabłkowy według uznania

Przygotowanie:

1. Obrany i oczyszczony filet ze śledzia namoczyć w mleku. W mleku namoczyć również kromkę chleba. Jajko ugotować na twardo, szalotki drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce.

2. Filety ze śledzia norweskiego posiekać. Odcisnąć namoczony chleb. Filety, chleb, jabłko, posiekane jajko i szalotki zmiksować. Dodać parę kropel oleju - tak aby otrzymać gęstą lecz gładką masę. Całość doprawić sokiem z cytryny lub octem winnym.

3.Tatar podawać udekorowany półplasterkami cytryny lub zielonego z jabłka, z razowym pieczywem gruboziarnistym, najlepiej z ziarnami słonecznika.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Faworki (chrust)

Kruche, chrupiące i słodkie. Idealna przekąska na karnawałowy stół :)

Odsłon: 64

30 min
1
Desery Oponki serowe

Oponki serowe to pyszna przekąska na Tłusty Czwartek, choć i bez tej okazji w...

Odsłon: 118

30 min
0
60 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jak wyczyścić przypalony garnek? Sposób z tabletką jest rewolucyjny

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, komu nigdy nie zdarzyło się przypalić garnka. Wystarczy chwila nieuwagi, aby na dnie naczynia pojawiła się trud...

5
Informacje Zdrowie pochodzi z brzucha. Dzięki tej diecie 57-letnia Agata Młynarska schudła 12 kg!

Źle dobrany jadłospis jest przyczyną wielu chorób. To między innymi z powodu diagnozy lekarskiej Agata Młynarska musiała zmienić mocno swoje nawyki...

6
Informacje Pomaga przy odchudzaniu i wysokim cholesterolu. Kasza, którą trzeba mieć w menu

Są nie tylko pyszne i uniwersalne, ale też bardzo zdrowe. Potrawy z kaszy jęczmiennej powinny być stałym elementem twojego jadłospisu. Dlaczego? Bo...

2