Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej.
REKLAMA
Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela doradzi, w których miesiącach roku szukać świeżych jarzyn - od bakłażanów, przez kapustę, aż po szpinak. Wszystko po to, by na Twoim wakacyjnym stole zagościły takie przysmaki, jak kolorowe szaszłyki warzywne, sałatka chłopska, nadziewana cukinia oraz zupa dyniowa z curry i migdałami.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Uszka z mięsem do zamrożenia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
11
Ciasta
Piernik staropolski - domek z piernika
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
6
Ciasta
Domek z piernika
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
15
Przekąski
pasztet z warzywami
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
1
Ciasta
Tort rafaello
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
4
REKLAMA