Fot. materiały prasowe
Składniki:
• sałata lodowa
• 30 dag szynki chałki JBB
• 5 jajek
• 3 łyżki uprażonego sezamu
• 5 dag żółtego sera
• kilka marynowanych pieczarek
• czerwona papryka
• trzy łyżki majonezu
• dwie łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżeczka chrzanu
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na talerz sałatkę poukładaj ćwiartki jajek.