Sezon na dynię

Ciekawa propozycja na świąteczny stół

Fot. materiały prasowe

Składniki:
• sałata lodowa
• 30 dag szynki chałki JBB
• 5 jajek
• 3 łyżki uprażonego sezamu
• 5 dag żółtego sera
• kilka marynowanych pieczarek
• czerwona papryka
• trzy łyżki majonezu
• dwie łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżeczka chrzanu
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na talerz sałatkę poukładaj ćwiartki jajek.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane to wegetariańska wersja tradycyjnych, mięsnych mielonych...

Odsłon: 4684

30 min
4
Desery Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado to doskonały zamiennik gotowych wyrobów. Kupisz je...

Odsłon: 1701

15 min
6
15 min
10
Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1522

60 min
16