Najlepsze przepisy na cukinię

Jeśli z różnych powodów dopiero teraz wzięliście się za kulinarne przygotowania do Wielkanocny, to najważniejsze, abyście nie panikowali, tylko racjonalnie pomyśleli o zbliżających się świętach. Zakwas na żurek można kupić, natomiast sałatki i mazurki są proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy jedno popołudnie i świąteczne dania będą gotowe.

Fot. materiały prasowe

Zamiast piec mazurka, możesz wykorzystać przepis, który nie wymaga pieczenia, a co za tym idzie - również wiele czasu. Sałatki wykonasz w mgnieniu oka, wystarczy zmieszać odpowiednie składniki. Kiełbasę ugotujesz w żurku, będą gotowe w 5 minut. Eksperci marki Sandra udowadniają, że takie ekspresowo przygotowane święta będą równie smaczne.

Sałatka warzywna

Szybka w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Przyrządzenie tego dania zajmie tyle czasu, ile potrzeba na ugotowanie jajek.

Składniki:

  • Groszek konserwowy
  • Kukurydza
  • Ogórki konserwowe Sandra
  • Tuńczyk z puszki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Groszek, kukurydzę i tuńczyka odcedzamy i mieszamy. Jajka i ogórki kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Mazurek bez pieczenia

Podając mazurka bez pieczenia nie ryzykujemy nieudanego wypieku. 
Składniki:

  • Opakowanie herbatników maślanych
  • 2 łyżki masła
  • 1 opakowanie masy kajmakowej
  • Brzoskwinia krojona w kostkę Sandra
  • Płatki migdałowe dla ozdoby

Przygotowanie:
Herbatniki blendujemy z masłem na jednolitą masę. Przekładamy do formy na mazurek i uklepujemy, tak aby powstał spód i brzegi ciasta. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Masę kajmakową podgrzewamy, aby zrobiła się lejąca. Na spodzie ciasta układamy odcedzoną brzoskwinię w kostkach i zalewamy kajmakiem. Możemy ozdobić płatkami migdałów.

Faszerowane jajka

Jeśli mamy jeszcze trochę czasu, możemy zamiast zwykłych jajek podać jajka faszerowane. Będą nie tylko niesamowicie smakowały, ale również pięknie zdobiły wielkanocny stół.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • Kukurydza Sandra
  • Majonez
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy z kilkoma łyżkami kukurydzy. Powstałą masą wypełniamy białka jajek.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Karkówka w czerwonej kapuście

Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...

Odsłon: 9973

30 min
13
Dania główne Filet drobiowy w porach

Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.

Odsłon: 8995

>60 min
12
Ciasta Ciasto Lucynka

Wszyscy miłośnicy sezonowych owoców będą zachwyceni tym ciastem. Wbrew pozoro...

Odsłon: 27976

60 min
44
Ciasta Muffinki ze śliwkami

Dziś proponuję przepis na pyszne, mięciutkie i pełne soczystych śliwek muffin...

Odsłon: 2553

30 min
5
Dania główne Ziemniaki biedaka - patatas a lo pobre

Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...

Odsłon: 6373

30 min
4
Dania główne Chili con carne

Chili con carne to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, które podbiło serca...

Odsłon: 2256

30 min
6