Fot. 123RF/Picsel
Jeden z największych serwisów kulinarnych - Smaker.pl - zyskał nowy wygląd, a także nowe funkcjonalności.
Nowością są własne książki kucharskie. Od dziś możecie tworzyć w serwisie zbiory przepisów, z których skorzystacie nie tylko w Smakerze, ale będziecie mogli je także wydrukować. Zadbaliśmy o profesjonalny wygląd książek. Zawierają nie tylko przepisy, ale też automatycznie utworzoną okładkę, spis treści, pole na odręczne notatki oraz zakładki z kategorią przepisów.
Nowością jest także możliwość dodawania zdjęć ze wszystkich etapów przyrządzania potrawy oraz filmu video do przepisu. Minutnik to narzędzie dźwiękowe pozwalające ustawić czas na przygotowanie potrawy. W nowym Smakerze znajdują się także tabele kaloryczne, a niebawem pojawi się produktopedia, czyli encyklopedyczny zbiór artykułów wykorzystywanych w kuchni.
Uzupełnieniem waszych przepisów jest strona redakcyjna, czyli artykuły poświęcone kulinariom oraz tematy specjalne - czteroczęściowe cykle o kuchniach świata, historii kuchni oraz różnych świętach i wydarzeniach kulinarnych. Każdy temat specjalny, to trzy artykuły oraz wywiad, reportaż lub wideoreportaż.
Jak dobrze wiecie w Smakerze publikujemy także darmowe książki kucharskie na określone okazje. Do tej pory opublikowaliśmy 12 e-booków, m.in. świąteczne, grillowe, drinkowe czy wegetariańskie. Już pracujemy nad kolejnymi!
Odpowiedzi na wszelkie wątpliwości dotyczące funkcjonowania nowego Smakera znajdziecie w specjalnie przygotowanej liście pytań i odpowiedzi.
Jak zwykle czekamy na wasze opinie!
BR