Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz. Za swoje zasługi w kreowaniu kulinarnej promocji Krakowa i regionu uzyskał miano kulinarnej twarzy Małopolski.
Wielokrotnie brał udział w konkursach w kraju i zagranicą (laureat Srebrnej Patelni 1987, zdobywca GrandPrix na międzynarodowym konkursie w Bratysławie, uczestnik konkursu kulinarnego w Lipsku, uczestnik ekipy kucharzy na międzynarodowych zawodach kulinarnych RWPG w Budapeszcie). Od roku 1989, jako szef kuchni restauracji "Wierzynek", otrzymał podziękowanie od prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a Busha za przyjęcie zorganizowane na Jego cześć. Organizował też przyjęcia podczas wizyty Michaiła Gorbaczowa, Fidela Castro i innych.
Od roku 2004 był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolski. W latach 2001-2006 był szefem kuchni, odpowiedzialnym za organizację kulinarną Zawodów Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanym. Od roku 1986 jest instruktorem zawodu, Członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w Zawodzie Kucharz. Organizator lub współorganizator wielu konkursów kulinarnych, promotor tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej (m.in. Małopolski Festiwal Smaku, Festiwal Pierogów), juror wielu konkursów i promotor młodszych kolegów i adeptów sztuki kulinarnej.
Podczas Targów Ślubnych w Tarnowie 27 lutego Pan Zbigniew Kurleto będzie prowadził pierwszy w Polsce poradnik kulinarny dla narzeczonych - ABC Menu Weselnego podczas którego będzie omawiał aktualne trendy w kulinaryce weselnej oraz ciekawostki i atrakcje kulinarne polskich celebrytów. Poradnik będzie zwieńczony pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza.
Zobacz relację z czata ze Zbigniewem Kurleto!
Zapraszamy na czat z członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni Zbigniewiem Kurleto
Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00!
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Experymentalnakuchniajoli
Pieczarkowa z makaronem na wywarze ze skrzydełek z chili, czosnkiem i pieprzem w sosie sojowym
Zupy
Pieczarkowa z makaronem na wywarze ze skrzydełek z chili, czosnkiem i pieprzem w sosie sojowym
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Buliony
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 61
3
Dania główne
Pierogi z farszem ziemniaczanym
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Pierogi
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 706
3
Dania główne
Köfte baharati
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
- Wielkanoc
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Azjatycka
- Polska
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Mięso
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 461
11
Wędliny
Łatwa rolada z boczku , pieczony boczek rolowany- pyszna domowa wędlina na kanapk
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Rolady
- Ciasta
Odsłon: 135
1
2
REKLAMA