Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00!

Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz. Za swoje zasługi w kreowaniu kulinarnej promocji Krakowa i regionu uzyskał miano kulinarnej twarzy Małopolski.

Wielokrotnie brał udział w konkursach w kraju i zagranicą (laureat Srebrnej Patelni 1987, zdobywca GrandPrix na międzynarodowym konkursie w Bratysławie, uczestnik konkursu kulinarnego w Lipsku, uczestnik ekipy kucharzy na międzynarodowych zawodach kulinarnych RWPG w Budapeszcie). Od roku 1989, jako szef kuchni restauracji "Wierzynek", otrzymał podziękowanie od prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a Busha za przyjęcie zorganizowane na Jego cześć. Organizował też przyjęcia podczas wizyty Michaiła Gorbaczowa, Fidela Castro i innych.

Od roku 2004 był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolski. W latach 2001-2006 był szefem kuchni, odpowiedzialnym za organizację kulinarną Zawodów Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanym. Od roku 1986 jest instruktorem zawodu, Członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w Zawodzie Kucharz. Organizator lub współorganizator wielu konkursów kulinarnych, promotor tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej (m.in. Małopolski Festiwal Smaku, Festiwal Pierogów), juror wielu konkursów i promotor młodszych kolegów i adeptów sztuki kulinarnej.

Podczas Targów Ślubnych w Tarnowie 27 lutego Pan Zbigniew Kurleto będzie prowadził pierwszy w Polsce poradnik kulinarny dla narzeczonych - ABC Menu Weselnego podczas którego będzie omawiał aktualne trendy w kulinaryce weselnej oraz ciekawostki i atrakcje kulinarne polskich celebrytów. Poradnik będzie zwieńczony pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza.

Zobacz relację z czata ze Zbigniewem Kurleto!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z groszkiem

Prosta, małoskładnikowa i budżetowa sałatka jajeczna z groszkiem, przebój moi...

Odsłon: 45

15 min
1
30 min
1
Przekąski Chrzanowe jajka

Wielkanoc to czas jajek podawanych na dziesiątki sposobów. Niewątpliwym przys...

Odsłon: 2259

30 min
3
Sałatki Sałatka krabowa

Sałatka z paluszkami krabowymi to lekka, subtelna w smaku przystawka o subtel...

Odsłon: 46

15 min
1
Desery Krem pistacjowy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...

Odsłon: 2888

30 min
4
15 min
3