Sprawdzone przepisy na karnawał

Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00!

Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz. Za swoje zasługi w kreowaniu kulinarnej promocji Krakowa i regionu uzyskał miano kulinarnej twarzy Małopolski.

Wielokrotnie brał udział w konkursach w kraju i zagranicą (laureat Srebrnej Patelni 1987, zdobywca GrandPrix na międzynarodowym konkursie w Bratysławie, uczestnik konkursu kulinarnego w Lipsku, uczestnik ekipy kucharzy na międzynarodowych zawodach kulinarnych RWPG w Budapeszcie). Od roku 1989, jako szef kuchni restauracji "Wierzynek", otrzymał podziękowanie od prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a Busha za przyjęcie zorganizowane na Jego cześć. Organizował też przyjęcia podczas wizyty Michaiła Gorbaczowa, Fidela Castro i innych.

Od roku 2004 był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolski. W latach 2001-2006 był szefem kuchni, odpowiedzialnym za organizację kulinarną Zawodów Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Zakopanym. Od roku 1986 jest instruktorem zawodu, Członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w Zawodzie Kucharz. Organizator lub współorganizator wielu konkursów kulinarnych, promotor tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej (m.in. Małopolski Festiwal Smaku, Festiwal Pierogów), juror wielu konkursów i promotor młodszych kolegów i adeptów sztuki kulinarnej.

Podczas Targów Ślubnych w Tarnowie 27 lutego Pan Zbigniew Kurleto będzie prowadził pierwszy w Polsce poradnik kulinarny dla narzeczonych - ABC Menu Weselnego podczas którego będzie omawiał aktualne trendy w kulinaryce weselnej oraz ciekawostki i atrakcje kulinarne polskich celebrytów. Poradnik będzie zwieńczony pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza.

Zobacz relację z czata ze Zbigniewem Kurleto!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Krokiety z pieczarkami.

Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....

Odsłon: 1984

60 min
17
Dania główne Kurczak w sosie pomidorowo - miodowym

filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...

Odsłon: 611

30 min
7
Śniadania Ostre Hot Dogi na wypasie

Hot dogi zapiekane z mnóstwem dobrego - pieczarkami, cebulą i ostrym sosem ol...

Odsłon: 1122

30 min
10
Desery Deser czekoladowych

Pyszny i delikatny deserek czekoladowy zaspokoi chęć na coś słodkiego

Odsłon: 348

30 min
3
Zupy Grochówka

Grochówka – przepis na tradycyjną grochówkę w najlepszym wydaniu. Soczysta ki...

Odsłon: 501

30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jak schudnąć, jedząc jajka. Na czym polega dieta jajeczna?

Dieta jajeczna to model odżywiania popularny wśród osób, którym zależy na uzyskaniu spektakularnych efektów odchudzania w krótkim czasie. Jest ona...

3
Informacje Oryginalne sałatki z brokułem. Sycące, dla dbających o wagę

Jeśli szukacie pomysłu na lekkie, a jednocześnie sycące danie, które doskonale wpisze się w waszą dietę, sałatki z brokułem będą strzałem w dziesią...

10
Informacje Rumsztyk, sznycel, pulpet, czyli kotlet mielony na różne sposoby

Mięso mielone to prawdziwy klasyk, który w polskiej kuchni występuje w wielu odsłonach. W różnych regionach ma swoje unikalne nazwy i sposoby przyg...

11
Informacje Sałatki odchudzające. Są lekkie, ale sycą i pomagają zrzucić zbędne kilogramy

To idealna propozycja dla każdego, kto chce poprawić swoją kondycję i pozbyć się zbędnych kilogramów. Sałatki odchudzające można przygotować na wie...

11