Zobaczcie odpowiedzi laureatów konkursu, do których powędruje fantastyczna książka Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torba na zakupy Smaker.pl, do której będą mogli wrzucić mnóstwo wiosennych warzyw i owoców. Nagrody wędrują do:
Pani Anuli
"Och, carrramba, toż to przecież oczywiste. W brutalności swej zawzięta Pani Zima zabrała mi moc radości zaklętej w kwaśnych łodygach RABARBARU, a z nim - placki ukochane, bo drożdżowe... Lecz już rośnie u mnie chwacki okaz tej zacnej rośliny, wyczekanej, wytęsknionej.... Niech no tylko się rozrośnie, a znowu będzie... pieczone! :D"
Pani Michaliny
"Zimą bardzo brakowało mi warzyw z mojego własnego ogródka. Najbardziej brakowało mi świeżej sałaty, rzodkiewki oraz cebulki. W sklepach oczywiście były one dostępne, ale raz cena odstraszała a po drugie wydają mi się być takie mało zdrowe. Najlepsza jest własna, hodowana na zdrowym podłożu sałata, zrywana rankiem i w mgnieniu oka znikająca z śniadaniowego talerza. Tak samo rzodkiewka i cebulka najlepiej smakują własnoręcznie zrywane z grządki. Już czekam na ten właśnie czas, gdy wystarczy parę kroków do ogródka i już mamy na talerzu to co najzdrowsze!"
Pani Lidii
"Gdy myślę o warzywie, którego brakuje mi w okresie jesienno-zimowym to są szparagi. Tęsknie za ich delikatnością, wiosenną zielenią jak i łatwością przyrządzenia. Szparagi mogłyby gościć na moim talerzu nieustannie przez cały rok, gdyż maja one w sobie ogromny potencjał i dają szereg możliwości kulinarnych. Idealnie komponują się z sałatkami, jako dodatek do dań głównych oraz ryb i mięs, mogą również posłużyć jako zupa, chłodnik czy ekstrawagancka pizza. Poza tym można je jeść w dowolnej formie na ciepło, zimno i na surowo."