Składniki:
- 400g schabu środkowego
- 1 łyżka delikat do mięs
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula średniej wielkości
- 50ml oliwy z oliwek
- 100ml śmietany
- 1 kostka paprykowa knorr
Sposób przygotowania:
1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś około 10 minut poczym dokładnie zmiksuj.
2. Sos dopraw do smaku odrobina soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.
3. Schab pokrój plastry rozbij lekko młotkiem dopraw do smaku szczypta delikatu , obsmaż mięso na patelni z obu stron dodaj sos.
4. Danie podawaj z ziemniaczanym piure lub gotowanym ryżem.
Danie z kuchni śródziemnomorskiej
Łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowani 30 minut
Receptura na cztery osoby
Kotleciki schabowe z paprykowym sosem
Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Szaszłyki z halloumi i cukinią
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
7
Przekąski
Szparagi w boczku na grilla
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
- Grill
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Szparagi
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
- Jajka
Odsłon: 40
0
REKLAMA