Kotleciki schabowe z paprykowym sosem

Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych.

Składniki:

- 400g schabu środkowego
- 1 łyżka delikat do mięs
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula średniej wielkości
- 50ml oliwy z oliwek
- 100ml śmietany
- 1 kostka paprykowa knorr


Sposób przygotowania:

1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś około 10 minut poczym dokładnie zmiksuj.

2. Sos dopraw do smaku odrobina soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

3. Schab pokrój plastry rozbij lekko młotkiem dopraw do smaku szczypta delikatu , obsmaż mięso na patelni z obu stron dodaj sos.

4. Danie podawaj z ziemniaczanym piure lub gotowanym ryżem.

Danie z kuchni śródziemnomorskiej
Łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowani 30 minut
Receptura na cztery osoby

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
7
15 min
0
30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0
Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0