Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Pal Karlsen, miłośnik grzybów z Norwegii, zabiera nas w fascynującą podróż w głąb borowikowego świata.

By odkryć jego tajemnicę, przemierza glob wzdłuż i wszerz. Poznaje jego różne oblicza. Jedno z najpiękniejszych i najbardziej fantastycznych niespodziewanie odnajduje w Polsce - prawdziwej borowikowej Ziemi Obiecanej.

„Biografia prawdziwka" to książka, która każdego grzybiarza zaskoczy czymś, czego jeszcze nie wiedział. Można w niej przeczytać między innymi o tym:
- co wyróżnia prawdziwka spośród innych grzybów
- jakie są jego odmiany i ich cechy szczególne
- jak są zbudowane i co z tego wynika
- co łączy grzyby z drzewami i dlaczego ten związek jest bardzo ważny
- jaka jest kulinarna historia grzybów
- dlaczego Polska jest „prawdziwkowym rajem"
- jak przyrządzić pyszne potrawy z prawdziwków (cały rozdział z unikalnymi przepisami)

Wydawnictwo Znak

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Marchew marynowana w zalewie z curry

Jeśli ktoś lubi charakterystyczny smak curry polecam marchew marynowaną w zal...

Odsłon: 165

15 min
5
Ciasta Ciasto Smakosz

Kruche ciasto, aksamitna, lekka, rozpływająca się w ustach masa jak serowa, b...

Odsłon: 522

30 min
5
Desery Deser Rafaello

Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...

Odsłon: 8674

15 min
10
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...

Odsłon: 75

15 min
2
Śniadania Placuszki serowe z syropem

Dzisiejsze moje placuszki serowe przygotowałam na pożywne śniadanko. Podałam...

Odsłon: 1116

15 min
11