Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Pal Karlsen, miłośnik grzybów z Norwegii, zabiera nas w fascynującą podróż w głąb borowikowego świata.

By odkryć jego tajemnicę, przemierza glob wzdłuż i wszerz. Poznaje jego różne oblicza. Jedno z najpiękniejszych i najbardziej fantastycznych niespodziewanie odnajduje w Polsce - prawdziwej borowikowej Ziemi Obiecanej.

„Biografia prawdziwka" to książka, która każdego grzybiarza zaskoczy czymś, czego jeszcze nie wiedział. Można w niej przeczytać między innymi o tym:
- co wyróżnia prawdziwka spośród innych grzybów
- jakie są jego odmiany i ich cechy szczególne
- jak są zbudowane i co z tego wynika
- co łączy grzyby z drzewami i dlaczego ten związek jest bardzo ważny
- jaka jest kulinarna historia grzybów
- dlaczego Polska jest „prawdziwkowym rajem"
- jak przyrządzić pyszne potrawy z prawdziwków (cały rozdział z unikalnymi przepisami)

Wydawnictwo Znak

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 5348

30 min
4
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 13501

15 min
33
Sałatki Sałatka z kalarepy

Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie...

Odsłon: 4900

15 min
6
Ciasta Babka serowa wielkanocna

Bardzo wilgotna, puszysta i mocno waniliowa babka, która długo utrzymuje świe...

Odsłon: 5887

30 min
15