Boże Narodzenie na słono

Autorka książki "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" proponuje nam prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki.

Fot. materiały prasowe

Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

Giulia Scarpaleggia - optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej „Juls' kitchen" został uznany w 2013 roku za najlepszy blog kulinarny we Włoszech. Również poza granicami sło-necznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych - oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.


Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę;
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi;
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

Polecamy!

 

Format:

234x258 mm

Liczba stron:

192

Ilustracje:

kolorowe zdjęcia

Oprawa:

twarda

Cena detal.:

42,00 zł

 

 

 

 

 

 

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Zawijasy drożdżowe z miodem

Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...

Odsłon: 1804

60 min
2
Ciasta Jogurtowiec z makiem

Niby sernik, ale z jogurtami. Jogurtowiec na kruchym kakaowym spodzie. Jogurt...

Odsłon: 11642

>60 min
21
Desery pieczony sernik z borówkami

Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie

Odsłon: 4376

>60 min
13
15 min
56
>60 min
68